Задължителната ваксинация следва да е последното средство за борба с

...
Задължителната ваксинация следва да е последното средство за борба с
Коментари Харесай

СЗО: Задължителната ваксинация да е последното средство

Задължителната имунизация следва да е последното средство за битка с ковид, съобщи пред публицисти ръководителят на европейското поделение на Световната здравна организация Ханс Клуге.

" Въвеждането на наложителната имунизация е най-последното средство, до което би трябвало да се прибягва единствено когато всички останали варианти за възстановяване на обстановката с имунизацията са изчерпани ", сподели Клуге, представен от Ройтерс.

За да не се стига до ново затваряне на учебните заведения и връщане към отдалеченото образование, европейският клон на СЗО поучава да се вършат повече проби в учебните заведения и да се мисли за имунизация на учениците, отбелязва Франс прес.

" Употребата на маски и проветряването, а също по този начин постоянните проби, би трябвало да са норма за всички начални учебни заведения. Трябва да се обмисли имунизацията на децата на национално равнище, с цел да бъдат предпазени учебните заведения ", сподели още Клуге.

Изследвания на СЗО и Европейския център за профилактика и надзор на болесттите демонстрираха, че от декември 2020 година до ноември 2021 година не по-малко от 469 186 живота са били избавени с помощта на имунизацията против, сподели Клуге.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР