Задължителна ваксинация за медици и социални работници - за това

...
Задължителна ваксинация за медици и социални работници - за това
Коментари Харесай

Ангел Кунчев настоя за задължителна ваксинация за медици, проф. Витанов не изключва втори пик

Задължителна имунизация за медици и обществени служащи - за това настоя основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Според него това няма да е нарушаване на човешките права. Решението обаче се взема от здравния министър. И към следващата прогноза на математика Николай Витанов - в случай че ограниченията не стартират да се съблюдават, е вероятен втори пик на четвъртата вълна, след настоящия.

От средата на август, когато на ден започнаха да се откриват над 1000 инфектирани, до през днешния ден, броят на умрелите е 1201 души. Това демонстрира, че обсегът на болестта е доста по-голям, в сравнение с демонстрират формалните данни, твърди проф. Витанов.

" Можете да излъжете знака регистрирани заболели, само че не може да излъжете знака смъртни случаи. Колко са през днешния ден, от по кое време не сте виждали 50 случая в неделя ", съобщи проф. Витанов.

В момента се намираме в пик на заболеваемостта, може да има и лек спад на случаите, само че това е краткотрайно, счита той. С утежняването на времето и връщането на хората в затворени пространства, вероятността за втори пик е огромна.

" Една система от 700 000 възпитаници и 70 000 учители влиза в пълнокръвно деяние след два дни. ето ви няколко фактора, които допускат, че като мине този пик и след известно разхлабване би могъл да чака нов пик. С ограничения този пик може да бъде предотвратен ", сподели проф. Витанов.

При 80 на 100 от преболедувалите от коронавирус се следят признаци даже месеци по-късно. Най-честите постковид недоволства са отмалялост, главоболие, разстройство на вниманието, загуба на коса, зной. Тези данни бяха изнесени на полемика за изгодите от имунизациите, проведена от Българската академия на науките.

" Ние не трябва да позволяваме да има места, където вирусът да се усеща вкъщи си, тъй като при едно такова гладко, безредно разпространяване могат да се родят и доста нови мутанти, а ние не знаем в каква посока ще продължи еволюцията на вируса ", сподели проф. Радостина Александрова от Институт по пробна морфология, патология и антропология на Българска академия на науките.

От началото на септември общо поставените дози са под 100 000. Близо половината са втори дози.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР