Задълженията на ТЕЦ Варна към 8 март са 37,5 млн.

...
Задълженията на ТЕЦ Варна към 8 март са 37,5 млн.
Коментари Харесай

Запорират сметките на ТЕЦ-а на Доган във Варна

Задълженията на Топлоелектрическа централа " Варна " към 8 март са 37,5 млн. лева, а " Булгаргаз " стартира запор на сметките ѝ. Това оповестява министърът на енергетиката Александър Николов в писмен отговор на въпрос на народния представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев, осведомят от Демократична България.

На 2 март Мирчев попита министър Николов какви са отговорностите на Топлоелектрическа централа " Варна " към " Булгаргаз " ЕАД, какви са аргументите за натрупването им и за какво страната не е почнала да си ги търси. От Демократична България напомнят, че сдружението е на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган .

" Булгаргаз " спря кранчето на Топлоелектрическа централа " Варна "

Централата натрупала близо 25 млн. лева задължения към газовото сдружение

Задълженията на ТЕЦ-а от 37,5 млн. лева били насъбрани през януари и февруари т. т. Те били за неплатени, само че доставени или резервирани количества природен газ, както и за неустойки.

" Още на 1 февруари " Булгаргаз " е спрял доставките на газ за Топлоелектрическа централа " Варна " , като я е поканил да погаси дължимите суми в цялостен размер до 10 март ", означават от " Демократична България.

" Демократична България " желае прокуратурата да ревизира отдаването на кейовата стена на Топлоелектрическа централа " Варна "

По думите на Христо Иванов стената е отдадена нерегламенирано на Топлоелектрическа централа " Варна "

" От страна на сдружението ще бъдат подхванати всички планувани в закона ограничения за събиране на насъбраните вземания , които включват запор на банкови сметки на длъжника, формиране на искови и изпълнителни производства със съответните обезпечителни ограничения ", твърди министърът на енергетиката, представен от Демократична България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР