Задължавате всички български граждани, които досега си добиваха дървата за

...
Задължавате всички български граждани, които досега си добиваха дървата за
Коментари Харесай

Елхан Кълков: „Промяната“ оскъпява дървата за огрев

Задължавате всички български жители, които до момента си добиваха дървата за огрев на корен, да имат удостоверение за дееспособност на моторни триони.

Какво постигате с това? С този въпрос националният представител от Движение за права и свободи Елхан Кълков се обърна към депутата от Политическа партия Александър Дунчев по време на дебатите в пленарна зала за поправките в Закона за горите.

Какво задачите – още един път да оскъпим дървата?! Във всички обитаеми места в планински и полупланински региони няма семейство без моторен трион. Няма човек, който да не може да борави с него. Сега вместо той да отиде и да си добие дървата със личния си моторен трион, ще би трябвало да търси човек, който има удостоверение за дееспособност при работа с моторен трион, сподели Кълков.

Аз пребивавам в обитаемо място с 2 000 души, подобен документ имат най-вече 10-15 души. Това са хора, които работят в дърводобивните компании. Те ще би трябвало да оставят работата си на обекта, който е спечелила компанията в гората, с цел да тръгнат след май месец да добиват дървата на български жители, които нямат достъп до гората, изясни националният представител от Движение за права и свободи глупостта на предлагането на Дунчев.

Първо, 10 души няма да смогнат да обезпечат дърва на 500 фамилии. Второ, в случай че смогнат, ще стартира наддаване: „ Аз ще дойда на теб да ти набера дървата, само че вместо 10 ще ти взема 30 лева “. Създаваме далавера, безапелационен бе Елхан Кълков. Той добави, че този, който има удостоверение за моторен трион, няма по какъв начин да дава и разписка, касова записка на тези хора, които ще му платят, с цел да отидат и да добият дърва.

Тук става въпрос за доста български жители, които добиват със лични средства дървата за огрев. Г-н Дунчев е осведомен, че най-големият проблем на горските стопанства сега и в дърводобива като цяло е неналичието на квалифицирана работна ръка. Сега тези хора след май месец ще ги вземем от компаниите и ще ги изкараме на черно да добиват дървата на съседите си, което ще бъде извънредно порочно, сподели още депутатът от Движение за права и свободи.

Това тук-там ще сътвори съществени протести, не знам кой носи отговорност, заключи Елхан Кълков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР