Задълбочаването на зависимостта от доставките на дизел в много части

...
Задълбочаването на зависимостта от доставките на дизел в много части
Коментари Харесай

Недостигът на дизел увеличава глобалната зависимост от гориво от САЩ


Задълбочаването на зависимостта от доставките на дизел в доста елементи на света може да докара до проблеми през идващите месеци. В Съединени американски щати вътрешното търсене на гориво се усилва, а производството не се усилва със същия ритъм, написа Oilprice.

Според известия на Bloomberg Съединените щати изнасят дизелово гориво с рекордни темпове, достигайки 1,4 милиона барела дневно през юли, което е най-високото равнище от пет години, съгласно данни на Vortexa.

Дизеловите доставки от Съединени американски щати отиват основно в Бразилия, Мексико, Чили и Аржентина, само че в този момент и в Европа. Голяма част от износа отива за Европа, която се пробва да се откъсне от зависимостта си от Русия на фона на рецесията в Украйна и ембаргото върху петрола и горивата, което ще влезе в действие към края на годината.

Докладът на Bloomberg цитира основният действен шеф на Valero Energy по време на конферентен диалог предходната седмица. По думите му снабдяването на Европа с задоволително дизел ще бъде предизвикателство поради лимитираната обстановка с доставките.
 Европа направи Съединени американски щати най-големия експортьор на полутечен природен газ в света
Европа направи Съединени американски щати най-големия експортьор на полутечен природен газ в света

Износът на полутечен природен газ от Съединени американски щати се е нараснал с 12% през първата половина на 2022 година

Друго предизвикателство ще пристигна от по-голямото вътрешно търсене, изключително откакто фермерите стартират да прибират реколтата в Средния запад. Сезонът на прибиране на реколтата стартира скоро и в Бразилия - страна, която е огромен покупател на дизелово гориво от Съединени американски щати.

Запасите от дизел в Съединените щати понижават през по-голямата част от тази година, защото търсенето на горива продължи да се възвръща от пандемията и то по-бързо от предлагането. Последните данни от Администрацията за енергийна информация на Америка демонстрират още един спад на запасите за седмицата до 22 юли с 800 000 барела дневно. За съпоставяне през миналата седмица са били 1,3 милиона барела.

Производството на дизел, в това време се движи на към 5 милиона барела на ден. На Източното крайбрежие към този момент се обрисува дефицит съгласно Bloomberg. Сезонните ресурси от дестилати са рекордно ниски от май насам. Миналата зима Източното крайбрежие към този момент страдаше от дефицит на дизелово гориво и в случай че обстановката продължи да се развива по метода, по който се развива сега, този сюжет може да се повтори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР