Задълбочаване на сътрудничеството в сферите на високите технологии, туризма, образованието,

...
Задълбочаване на сътрудничеството в сферите на високите технологии, туризма, образованието,
Коментари Харесай

Разширяване на българо-корейското сътрудничество обсъдиха вицепрезидентът Йотова и зам.-министърът по публична дипломация Ли Санг-хуа

Задълбочаване на съдействието в сферите на високите технологии, туризма, образованието, културата и спорта разискаха на „ Дондуков “ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и заместник-министърът по обществената дипломация в Министерството на външните работи на Република Корея Ли Санг-хуа.

„ Можем доста да използваме от скъпия опит на Република Корея в електронните услуги тъкмо в този момент, когато работим върху построяването на действително работещо електронно държавно управление в България “, уточни Йотова.

Общо беше мнението, че трябват дейности за улеснение на транспортните връзки сред двете страни.

За да се познават по-добре двата народа, Илияна Йотова предложи организирането на двустранни фестивали, които демонстрират културите на двете страни.

Вицепрезидентът посочи опциите за съдействие сред България и Република Корея в региона на фармацията и козметиката. „ Производството на българска козметика може да се комбинира с напредналите корейски технологии “, съобщи Ли Санг-хуа.

В диалога беше изразена общата позиция за нуждата от повишение на равнището на двустранните контакти сред България и Корея като директен път към реализирането на съответни планове.

В срещата взе участие и ръководителят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев Слави Бинев, който срещна присъстващите с идните международни шампионати, чийто хазаин ще бъде България. Бинев посочи сериозната поддръжка от страна на президентската институция за развиването на спорта.

Вицепрезидентът и заместник-министърът разискаха и нуждата от повече старания за поддържане на стабилността и мира в света, както и за съблюдаване на човешките права. „ В последните години на развити технологии и консуматорско общество следим недостиг в зачитането на човешките права, които са воювани десетилетия наред. Трябва мощно да приказваме за тях, с цел да не позволяваме тяхното нарушение “, акцентира Илияна Йотова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР