Задълбочаване на сътрудничеството между Пловдив и Хавана в сферите на

...
Задълбочаване на сътрудничеството между Пловдив и Хавана в сферите на
Коментари Харесай

Кметът Костадин Димитров се срещна с посланика на Куба Мариета Хордан

Задълбочаване на съдействието сред Пловдив и Хавана в сферите на културата, туризма, земеделието, образованието и спорта бе тематиката на диалог сред кмета Костадин Димитров и посланика на Република Куба Мариета Хордан.

Нейно превъзходителство бе съпроводена от ръководителя на Групата за другарство с Куба в 49-то Народно заседание Иван Петков, който е депутат от Пловдив.

Посещението на Н. Пр. Мариета Хордан в града бе обвързвано с присъединяване на ревюто за земеделие и храни в панаирното градче. Тя акцентира, че Куба има голям интерес за съдействие в изследването и проучванията в региона на аграрната генетика. Посланик Хордан съобщи, че пловдивските университети са постоянно търсена дестинация от кубински студенти, които избират специалности като информатика, земеделие и други.

Кметът Костадин Димитров изясни, че Пловдив е един от центровете за висше обучение в България. Той съобщи предпочитание Пловдив и Хавана да продължат да поддържат взаимното развиване на млади експерти. Не на последно място, Костадин Димитров насочи специфична покана към дипломат Хордан за присъединяване на кубински състав в Международния фолклорен фестивал, който се организира всяка година в Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР