Задъхваме се, работим в така да се каже военна обстановка

...
Задъхваме се, работим в така да се каже военна обстановка
Коментари Харесай

Лекар от Спешна помощ: Работим в почти военна обстановка

" Задъхваме се, работим в по този начин да се каже военна конюнктура – от една страна е вирусът, въпреки това – недоверието, незнанието, неразбирането ". Това сподели пред Би Ти Ви доктор Десислава Кателиева, ръководител на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ.
Тя подсети, че усложнената обстановка поради пандемията от ковид продължава към този момент 8 месеца и от ден на ден медици се разболяват, а всички работят под голям стрес. " Колкото повече се разболеят, толкоз повече ще карат тежка и среднотежка форма, и за жалост ще би трябвало да постъпят в лечебни заведения и да се борят за живота си “, разяснява медикът.
 300 сигнала в Спешна помощ в София единствено ден 300 сигнала в Спешна помощ в София единствено ден
В разгара на пандемията незабавните медици са залети от сигнали, оповестява Дарик. Голяма част от хората, които звънят на телефон 112, са съ...
Проблем към този момент има и с местата в лечебните заведения за настаняване на инфектирани с COVID-19. " Налага се един болен да обикаля от болница в болница или да лежи в незабавното поделение, до момента в който се откри болница. Това доста ни натоварва “, разяснява доктор Кателиева. Нейната рекомендация е медиците да употребяват непрестанно защитни дрехи и да бъдат тествани от време на време за ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР