Задачата за съставяне на ново правителство се очертава трудна, като

...
Задачата за съставяне на ново правителство се очертава трудна, като
Коментари Харесай

Чужда преса: Несигурен кабинет в България

Задачата за сформиране на ново държавно управление се обрисува сложна, като вероятностите за образуване на ръководеща коалиция наподобяват несигурни. Така международните организации разясняват изборите у нас.

„ Франс Прес “ отбелязва, че партията на някогашния министър председател Бойко Борисов печели първото място, само че то не й подсигурява връщането на власт. Агенцията разяснява, че гласуването е било без възторг, на фона на изборна интензивност на исторически ниско ниво и акция, доминирана от тематиката за икономическата неустановеност.

Според „ Асошейтед прес “ ниската изборна интензивност отразява апатията измежду гласоподавателите и прави още по-вероятна вероятността за още един разграничен парламент, за който ще е мъчно да излъчи постоянна ръководеща коалиция.

„ Ройтерс “ разяснява, че резултатите от четвъртите за по-малко от две години избори предвещават сложни съдружни договаряния, които може да доведат до патова обстановка в Народното събрание или даже до нови избори.

Австрийската организация АПА разяснява, че създадените през вчерашния ден предварителни парламентарни избори в България са излъчили нов победител – партията на предизвикващия дискусия някогашен министър председател Бойко Борисов, само че не сложиха завършек на политическата невъзможност в страната.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР