Задачата на съдебния лекар е да опише по разбираем начин

...
Задачата на съдебния лекар е да опише по разбираем начин
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Арест за съдебния лекар, уволнение е малко!

" Задачата на правосъдния доктор е да опише по понятен метод степента на уврежданията на пациента и дали е имало опасност за живота му. Съдът не схваща от телесни увреждания, поради което си назначава експерти, само че всеки един доктор може да направи оценка на здравето, не е нужно да е правосъден доктор ", това изясни доктор Мирослав Ненков, разяснявайки случая с обезобразеното 18-годишната Дебора от Стара Загора.

" Не слушам нещо доста значимо - толкоз доста сечения в меки тъкани, водят до кръвозагуба, степента на тази кръвозагуба се дефинира от изследваното равнище на хемоглобина и броя на еритроцитите при постъпването в болница, което не се загатва на никое място.

Един фрапантно понижен хемоглобин на потърпевш човек с голям брой мекотъканни контузии е потенциална сериозна опасност за живота му, което би определило може би правосъдното решение. Работата на медика е да опише уврежданията ", сподели доктор Ненков в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Ако правосъдният доктор е позволил неточност, волно или несъзнателно, би трябвало да бъде преследван в допълнение, а освен да бъде отхвърлен ", отсече доктор Ненков.

Ако съдийката е видяла експертизата, че няма опасност за живота, то е трябвало да обърне внимание, че множеството пострадвания, систематично направени от човек с престъпно минало, е евентуално рисково за обществото.

" Знаете ли какъв брой време лишава да се създадат 20 разреза? Това не е просто прочувствен изблик, а систематично, постепенно, невъзмутимо и безгранично грубо увреждане на човешкото тяло. Този човек няма място в нашето общество ", отсече д-р Ненков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР