Задачата на Биков, Чолаков, Дилов-син, Митов и Сачева е една-единствена

...
Задачата на Биков, Чолаков, Дилов-син, Митов и Сачева е една-единствена
Коментари Харесай

Гербери цъфнаха по всички медии след съкрушителната загуба на Герджиков. Нали беше независим?

.

Задачата на Биков, Чолаков, Дилов-син, Митов и Сачева е една-единствена и напълно лесна за тях – храчене по Радев и славословие на Герджиков. В това постоянно са били най-хубави, а в последните месеци го затвърдиха. Все отново се учат от най-хубавия - Вожда им Бойко Борисов.

„ Едва ли можеше да излъчим по-добър претендент от проф. Анастас Герджиков. Политическата среда в този миг е такава, че не допуска партийни кандидатури за президентските избори “. Така Тома Биков оправда пред Българска национална телевизия загубата на ректора. По думите му в една акция всеки си приказва каквото си изиска, а в тази ситуация всички изговорени неща били неистина. На парламентарни избори Движение за права и свободи играли за себе си, а на президентските - почивали.

Биков чака от втория мандат на Румен Радев да се опита да консолидира партиите към себе си. ГЕРБ не се тормози и опасява от следващи проверки, само че Биков се надява да се отдели малко време на по-важните неща.

ГЕРБ към този момент щели да бъдат мощна и градивна съпротива в 47-то Народно заседание. Трудното било минало, а в този момент всички щели да видят новата група в Народното събрание. „ Да ни плашат тука с пенсионирани полицаи - няма да ни тормози чак толкоз доста “, отсече Тома Биков.

Той не знае по какъв начин протичат диалозите за сформиране на кабинет, само че от ГЕРБ щели да влязат със самочувствие в 47-то Народно заседание.

Че българите предпочели статуквото – тази опорка избра Радомир Чолаков . Той не пропусна да каже по какъв начин против симпатизанти на ГЕРБ в държавните институции се правили репресии и се тормози: „ При тази ниска изборна интензивност мисля, че сме изправени пред сериозен политически проблем в бъдеще. След седем месеца служебно държавно управление, офанзиви против симпатизантите на ГЕРБ, демотивация на голяма част от хората въобще да гласоподават “.

„ Българите избраха статуквото. Рано или късно съм сигурен, че човек с профил като проф. Герджиков или самият той ще бъде държавен глава. Ние се гордеем с тази кандидатурата. Показахме друга опция, алтернативата за президент на България “, съобщи пред bTV ръководителят на ИК за издигане на кандидатурите на Герджиков и Митева.

По думите на Чолаков в случай че били издигнали кандидатурата на ректора късно и в случай че са имали месец повече, най-вероятно резултатът ще е бил по-добър.

Любен Дилов-син беше една концепция по-лаконичен и обран: „ Мисля, че упованията се оправдаха – най-малко в частта, в която беше показана действителна опция на президента Радев и неговия модел. Доколко я схванаха хората и до каква степен взеха решение да санкционират ГЕРБ – не мога да кажа “.

Влезе в ролята на съпротива и стартира да плаши. По думите му се задавали доста тежки дни. „ Не желая да съм неприятен оракул при започване на новата седмица. Държавата в последните седем месеца беше в положение на свободно рухване. Нямам съображение да считам, че тя доста бързо ще се стабилизира”, безапелационен бе той.

А ние чакаме да чуем опорките на останалите двама от листата на бранителите на Герджиков през днешния ден, които превзеха родните медии. Готови сме да се хванем на бас, че ще са едни и същи - Ректорът - заслужен, Генералът - тиранин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР