Задача във френски учебник по математика, с условие да се

...
Задача във френски учебник по математика, с условие да се
Коментари Харесай

За отличен! Колко мигранти има на острова

Задача във френски учебник по математика, с изискване да се дефинира "колко мигранти са пристигнали на един остров за осем седмици ", притегли огромно внимание в обществените мрежи, съобщи France 24.

"Бягащи от война мигранти идват на остров в Средиземно море. Първата седмица идват 100. След това всяка седмица броят на новопристигналите нараства с 10 %. С какъв брой се умножава броя, когато нараства с 10%? ", гласи изискването на задачата за последна година в гимназията.

Накрая учениците би трябвало да дефинират броя на мигрантите, които ще дойдат на острова за осем седмици.

Задачата е оповестена в учебник на издателство "Натан " и е илюстрирана със фотография на мигранти на надуваема лодка. Тя беше оповестена в обществените мрежи през вчерашния ден. Издателството удостовери, че задачата е достоверна.

Реакциите в Тwitter са многочислени. "Да се употребяват мигрантите в условия на задания в учебник е възмутително ", написа в пост, отдаден на тематиката. Друг гласи: "Как е допустимо издателството да допусне такова нещо? "

"Натан " реагира часове по-късно с официално съобщение, в което се извинява и поема ангажимент в последващи издания да не се включват сходни текстове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР