Зад решетките на турския затвор "Малтепе" ще посрещне 46-ия си

...
Зад решетките на турския затвор "Малтепе" ще посрещне 46-ия си
Коментари Харесай

Митьо Очите дели килия със свирепи терористи в затвора в Турция

Зад решетките на турския затвор "Малтепе " ще посрещне 46-ия си рожден ден на 19 септември несебърският необут Димитър Желязков-Очите, оповестява в. "България Днес ". Той бе хванат в Истанбул в дребните часове на 2 август, откакто е разгласен за търсене с алена бюлетина на Интерпол като началник на тайфа за опиати, рекет и палежи.
"Все още нямаме отговор по кое време ще бъде върнат Димитър Желязков у нас. Изпратили сме документите до турските ни сътрудници с искане той да бъде екстрадиран в България. Срокът, в който ще получим противоположна връзка, зависи от непознатите закони ", разкри говорителката на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Заповедта за арест, по силата на която Желязков бе арестуван в южната ни съседка, има деяние тъкмо 60 дни. В този период би трябвало да бъде планувано дело в Турция за екстрадицията му и да бъде решено дали да бъде върнат в България, разкриват адвокати. Шейсетте дни изтичат след по-малко от 3 седмици, по тази причина близки на Желязков стягат куфарите и се готвят да го посетят в турския затвор "Малтепе " във връзка рождения му ден, който е на 19 септември.
Според близки до фамилията към делегацията, която ще отпътува към Истанбул, ще се причисли огромната щерка на Очите - Станислава, която преди по-малко от месец роди първото внуче на несебърския необут - Тияна. Сред посетителите ще е и дребната дъщеря Ивелина и майката Станка, разкриват хора от обкръжението на Митьо.
Според регламента на пандиза роднините на Желязков имат опция да го посещават един път седмично за един час. А веднъж в месеца даже могат да седнат дружно да се хранят на една маса, без да ги дели преградно стъкло. Вероятно роднините на Очите ще се възползват от тази "екстра " за празника му, уверени са близки до фамилията. От "Малтепе " обаче са безапелационни, че храната се дава от пандиза, внасянето на каквито и да било ястия извън е строго неразрешено, тъй че Желязков остава без торта за празника си, разкриват от администрацията на зандана. Изборът на подарък за рождения ден на Очите също е извънредно стеснен. Разрешени за внасяне са единствено книги, само че единствено след щателна инспекция на чиновници от защитата.
Желязков попадна зад решетките на "Малтепе ", откакто турски ченгета виждат лъскавата му лимузина, паркирана наоколо до тузарския петзвезден хотел "Рамада " в Истанбул. Проверяват номерата на автомобила с цифрите, подадени от българските им сътрудници, само че регистрационните табели се разграничават с подадените от българските управляващи. Въпреки това турските служби влизат дискретно в хотел "Рамада " и преглеждат записи от охранителните камери. На фрагментите виждат точно търсения с алена бюлетина Желязков. Оказва се, че в този миг Очите похапва сладко в непосредствен ресторант. Турските ченгета изчакват да завърши с изобилната вечеря и го арестуват към 2,00 часа на улицата дружно с още седем души. Сред задържаните е и любовницата му Илина С. и още една млада дама. Компанията на Очите бе върната в България, а самият Желязков бе пратен в истанбулския затвор "Малтепе ", където се намира и сега.
"Димитър Желязков е под регулярен режим и се намира в общо помещение дружно с още 20 души. Не се е оплаквал от здравословното си положение и не е изискал здравна помощ ", разкриха за вестника от администрацията на истанбулския затвор "Малтепе ".
Митьо Очите дели килията най-вече с чужденци, обвинени за тероризъм. На разположение на Желязков непрекъснато са две медицински сестри и доктор, само че нашенецът към момента не се е възползвал от услугите им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР