Зад показното единство е все по-трудно да се скрият нарастващите

...
Зад показното единство е все по-трудно да се скрият нарастващите
Коментари Харесай

Байдън в Нормандия, Украйна и бъдещето на американско-европейските отношения

Зад показното единение е все по-трудно да се скрият възходящите несъгласия и взаимно неспокойствие от двете страни на Атлантика

Тържествата, които се състояха във Франция по случай 80-ата годишнина от десанта на съдружниците в Нормандия, въобще не бяха свързани с историята, а с политиката на днешния ден. Самите участници сякаш разбираха неуместността да се възхвалява успеха над фашизма без присъединяване на Русия.

Пърхането някъде в навалицата на вездесъщия Зеленски единствено наблягаше този дисбаланс и, несъмнено, не можеше да служи като сурогат на Москва, както на исторически, по този начин и на юридически учредения. Главните герои очевидно се смутиха от наличието му и бяха обременени от него. Освен това всеки от „ огромните “ участници беше угрижен главно за личната си предизборна стратегия и не сподели необикновен възторг от самата същина на провежданите събития.

Показателно в този смисъл е държанието на английския министър председател Риши Сунак, който решително води родната Консервативна партия към злополука с в действителност исторически мащаби на идните избори в страната. По средата на тържествата, без да уведоми никого, той просто изчезна „ по британски “, заминавайки за Лондон, където разгласи за плана си, че

Наистина не е най-хубавият табиет, който представителя на тогавашните поробени нации е взаимствал от своите някогашни колониални господари, като в същото време подценява възприятието на обикновено почитание към действителните действия, осъществени от воините по време на Втората международна война.

Президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън, наподобява, като цяло не обръщаше доста внимание на протичащото се към него, като беше подготвен да влезе в разговор с каменните монументи и на половин крачка от това да прогласи за „ Хитлер на нашите дни “ своя безжалостен противник Д. Тръмп, а и пътьом В. В. Путин.

Според немския Junge Welt, западните водачи са организирали „ русофобски театър “ на годишнината от десанта в Нормандия. Така Байдън и немският канцлер О. Шолц, който участва там в необичайно качество, намерено съпоставят Русия с нацистка Германия. И поддръжката за Украйна, съгласно тях, радостно подкрепяна от Зеленски, мотащ се в профил, е „ продължение на работата на антихитлеристката коалиция “.

Особено чудовищно в този хор прозвучаха гласовете на внука на военачалник от Секретен сътрудник Олаф Шолц и на прононсирания бандеровец Зеленски.

Френският водач Е. Макрон, който приемаше гостите, продължи да се показва като „ гневния Роланд “, подготвен да поведе европейски кръстоносен поход против омразния московски режим, само че го направи някак неубедително. Дори съществено загрижени за действителното пълноценно присъединяване на страната си във войната, публичните кръгове във Франция стартират да възприемат тази бравада като показна, въпреки и по логиката на събитията, способна да докара до съдбовни последствия.

С войнствените си апели Макрон докара нещата до такава степен, че в навечерието на изборите за Европейски парламент рейтингът на неговата партия „ Възраждане “ – 15,5%, е над два пъти по-нисък от този на Националния алианс на Марин Льо Пен – 34% на вота. Такива разлики сред тях не е имало в никакъв случай до момента.

Основният акт на цялото това помпозно зрелище беше шестнадесетминутната тирада на Байдън, в която той, наблягайки уговорката на Съединени американски щати към съществуващите съюзи и отговорности, в това число поддръжката за Украйна, въпреки всичко акцентира, че те, преди всичко, и запазването на нейната „ в света.

От това следва, че в случай че тези персонални ползи по някаква причина диктуват друга линия на Съединените щати, тогава те могат да подценен както съюзите, по този начин и отговорностите. Ясно предизборно обръщение, предопределено да превземе дневния ред на републиканците.

Байдън също даде обещание да продължи цялата помощ за Украйна, в това число военна помощ, само че отвън НАТО. И двете изказвания бяха посрещнати с огромно обезсърчение в Киев, изключително на фона на към този момент очевидния неуспех на необятно рекламираната „ мирна среща на върха “ за Украйна в Швейцария.

Тази среща даже не може да се назова среща на върха заради общия отвод на висши ръководители от водещи страни, като се стартира от самия Байдън, да участват на нея. Някои горещи глави в Украйна към този момент са подготвени да причислят и самия американски президент към „ зрадниците “.

Притесненията измежду европейските елити по отношение на бъдещия ангажимент на Съединени американски щати към трансатлантическия съюз са отразени в европейското публично мнение, съгласно изследване, извършено от Института по световни въпроси (IGA) на Евразийската група тези дни.

Само 6% от западноевропейците считат Съединени американски щати за „ доста благонадежден “ поръчител за европейската сигурност през идващото десетилетие, оповестява Марк Хана, старши помощник в IGA, в публикация в списание Foreign Policy, потвърждавайки, че

Известният политолог и изтъкнат член на администрацията на Обама Чарлз Купчан счита, че даже в случай че Байдън завоюва, европейците ще продължат да задават сложни въпроси за надеждността на Америка, поради обстоятелството, че имаше седеммесечна пауза в потока на помощта за Украйна, даже с правилен атлантик и мултилатералист в Овалния кабинет.

И в този момент, когато евентуалният идващ президент, водещ в социологическите изследвания, е това

По неговите думи, голямото равнище на безпокойствие по отношение на американската политика не е единствено поради Тръмп в смисъл, че има боязън Тръмп да се върне в Овалния кабинет, както и какво може да направи оттова. Налице е също възходящо разбиране, че Съединените щати сега претърпяват интервал на политическа дисфункция, която е систематична и евентуално ще участва „ известно време “. И това кара техните съдружници в Европа, както и в Азия, да се питат дали могат или би трябвало да в своите дълготрайни тактики.

В същото време самият Купчан признава, че може би е имало прекалено много водачество на Съединени американски щати, тъй че в случай че се случи Съединени американски щати да се отдръпват от Украйна, Европа ще би трябвало да запълни празнината. Няма да й е елементарно по материални аргументи, макар че Европа уголемява индустриалните си линии, а също и тъй като мощната централа на континента

За отбелязване е, че Берлин направи това по искане на самия Вашингтон. И в този момент американците упорстват тя да продължи да влага в трансатлантическите връзки, като в това време обръща повече внимание на Европа, т.е. да финансира нейните военно-политически старания в Украйна.

Британският Еconomist, реагирайки на минали демонстрации, признава:

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8348Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед37597Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед68494Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед19170Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед10497Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед207055Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121564Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за / Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР