Зад фиаското със спасителната операция“ по извеждането на българските моряци

...
Зад фиаското със спасителната операция“ по извеждането на българските моряци
Коментари Харесай

Благомир Коцев ползвал моряците от „Царевна“ като жив щит

Зад фиаското със „ избавителната интервенция “ по извеждането на българските моряци от кораба „ Царевна “, заклещени в пристанището в Мариупол, Украйна, стои някогашният регионален шеф на Варна Благомир Коцев, издаде пред  източник от морската столица.

Два месеца след началото на военната интервенция в Украйна се оказва, че на пристанището в Мариупол са пленени български моряци. Корабът се менажира от компания „ Овърсийз “ с управител… Благомир Коцев. Твърди се, че 14-те български моряци и капитанът са употребени като жив щит от „ Азов “ в минираното пристанище.

Управляващата в коалиция партия „ Продължаваме промяната “ откликва на публичните апели и стартира да стартира тези, че вървят договаряния българският транспортен съд да бъде освободен. Никога не се разяснява с кого тъкмо се водят договаряния, напомни източникът на . Заради секретността на проблема не се огласяват и детайлности от избавителната интервенция, само че се загатва, че има направени на практика опити в тази посока.

Междувременно публични съветски източници упорстват България да е по-активна и да изведе кораба и моряците си от пристанището. В последна сметка нашите момчета сами слизат от кораба и благодарение на бойци от Донецката национална република са изведени от пристанището до Сочи.

Часове по-късно Кирил Петков каца на летище Варна с държавен аероплан, потвърждавайки, че персонално е отишъл да докара освободените заложници. През това време съпругите на избавените моряци са привикани за указания при зетя на Благомир Коцев – към този момент шеф на менажиращата кораба компания, да не огласяват истината. Т.е. да не споделят, че моряците сами са слезли от кораба. Че действително не е имало избавителна интервенция от българските управляващи.

Пълна тайнственост е какъв брой пари отпусна страната за най-малко един несполучлив опит за „ спасяването “ на моряците от „ Царевна “ и за „ сполучливия “ подобен, съгласно Кирил Петков. Впрочем, приложението за наблюдаване на въздушния трафик изрично потвърждава, че държавният аероплан, с който Кирил Петков „ докара “ „ избавените “ от специфичните ни служби моряци, е летял единствено от София до Варна.

Експерти са безапелационни, че по този мотив могат да бъдат усвоени 7-цифрени суми в евро.

Към безконтролното инкасиране на средства от Благомир Коцев по линия „ украински бежанци “ би трябвало да се добави и фактът, че му е било позволено да заплаща на рейсове с украинци със служебната карта на Областна администрация. Оказа се, че по същия метод са заредени возилата на делегатите за учредителния конгрес на псевдо партията Политическа партия, а още какъв брой други коли, по странични аргументи са употребили държавния запас след джука заповед, без правила, най-вероятно в никакъв случай няма да разберем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР