Зад документа стои Министерството на промишлеността и търговията. Той признава

...
Зад документа стои Министерството на промишлеността и търговията. Той признава
Коментари Харесай

Комерсант: Русия очаква недостиг на технологии през 2030 г. frognews.bg

Зад документа стои Министерството на индустрията и търговията. Той признава главните проблеми, пред които е изправена съветската микроелектронна промишленост, и предлага увеличение на индустриалния потенциал, както и разширение на научните проучвания и инженеринга за подтик на развиването.

Министерството на промишлеността и търговията не отговори незабавно на искане за коментар от организация " Ройтерс ".

" Комерсант " цитира във вторник неназован източник, съгласно който проектодокументът е направен под управлението на заместник-министъра на индустрията и търговията Василий Шпак и е изпратен на други държавни служби за утвърждение предходната седмица.

Безпрецедентните западни наказания против Москва поради нейните дейности в Украйна и напускането на доста софтуерни компании от съветския пазар се комбинираха, с цел да нарушат съществено достъпа на Русия до импорт на технологии, в това число съставни елементи, които са от решаващо значение за военните цели и нейния енергиен бранш.

Други проблеми, представени в документа, включват " технология, която изостава с 10-15 години от международното равнище " и " високата цена на производството на съставни елементи в Русия ".

До 2030 година министерството предлага да се сътвори промишленост за електронно инженерство съвсем от нулата и да се изостави непознатата архитектура при проектирането на електроника.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР