Зад датата на отлагане на вота на недоверие стои един

...
Зад датата на отлагане на вота на недоверие стои един
Коментари Харесай

В ГЕРБ видяха опит за саботаж на председателството с вота на недоверие

Зад датата на отсрочване на вота на съмнение стои един опит и публично оповестяване за бойкот на председателството на Европейския съюз, сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Според него неслучайно е определена дата един ден преди формалното председателство на страна от България с цел да могат на идващия ден " да обиколят малките екрани и да приказват какъв брой неприятна е България ". " Това целят, нищо друго. Наясно са, че са безусловно безпомощни да основат реалистична опция. Сигурно желаят да изместят малко и вътрешния си огън във връзка с приватизацията. Това са същинските им претекстове, другояче до момента да бяха внесли 3 вота ", съобщи депутатът. Според Биков огромното достижение на двете опозиционни партии е, че са съумели да избистрят " най-малко някаква дата, водени от други претекстове, а не че са извънредно обезпокоени от корупцията в България. Те не са толкоз чувствителни, в случай че става въпрос за техните хора ". в

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оповестиха, че претекстовете за вота на съмнение, който е по тематиката корупция, ще бъдат оповестени на 10 януари, а ще бъдат импортирани на 17-ти. Обсъждането на вота би трябвало да е до 7 дни от внасянето, съгласно правилника на Народното събрание, а гласуването до 24 часа след внасянето. Формално, церемонията по вдишване на председателството от България е на 11-ти януари. Биков напомни, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи водят договаряния за вота към този момент два месеца.

Тома Биков не счита че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са в положение да провалят председателството, само че му е неприятно, че вършат такива опити. " Готови сме да дебатираме тематиката корупция. Бяхме подготвени още през днешния ден или на следващия ден, подготвили сме се. Вече 2 месеца се готвим и не можем да дочакаме да вземат решение ", добави Биков. Той не отхвърли, че България има корупция, " както има корупция в Германия, Франция, в Италия и във всяка една страна ". " България има проблем с корупцията и се опитваме доколкото можем да понижим корупцията, другояче надали някой ще ни повярва, в случай че кажем, че ще я унищожим и ще я създадем нулева ", добави Биков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР