Зачитаме принципите на журналистическата професия, която е призвана да е

...
Зачитаме принципите на журналистическата професия, която е призвана да е
Коментари Харесай

ТОЗИ АКТ Е НЕПРИЕМЛИВ: Премиерът Гълъб Донев с първи коментар по казуса Грозев

Зачитаме правилата на журналистическата специалност, която е призвана да е коректив на всяка власт. Има един индикатор за работа на служебното държавно управление и той е почитание към публицистите, всеки ден, а не при изключителни условия, които биха донесли някаква изгода.

Това разяснява министър председателят в служебния кабинет Гълъб Донев по проблема с проверяващия публицист Христо Грозев.

Българската страна е в непрекъснат контакт с журналиста Христо Грозев - доста преди информацията за неговото търсене от страна на РФ да се трансформира в гореща новинарска тематика. Действията не са реакция на напън, както настояват някои. След час Елеонора Митрофанова е извикана за пояснения в Министерство на външните работи, уточни Донев.

България не е била известена по формален път от страна на Русия. За нас този акт е недопустим, той съставлява посягане против свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Затова държавното управление посредством Министерство на външните работи ще разгласи формален митинг и ще упорства за цялостна информация по отношение на основанията на това решения. Добре е да не забравяме, че в полза на сигурността на господин Грозев е дейностите за неговата отбрана да не се показват декларативно в новинарските излъчвания, прикани още служебният министър председател.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР