Зачестяват случаите на загубили се туристи в планината. От Спасителната

...
Зачестяват случаите на загубили се туристи в планината. От Спасителната
Коментари Харесай

Отчитат все повече случаи на загубили се туристи в планината

Зачестяват случаите на изгубили се туристи в планината.

От Спасителната работа приканват всички, които подхващат преходи, да се приготвят добре, тъй като сега поради дъждовете пътеките са мокри и има предпоставки за произшествия.

От началото на август три са акциите, в които вземат участие планинските спасители от Благоевград. Всичките приключват добре, единствено с леки травми на изгубилите се туристи.

"Като тръгнат недобре екипирани, нормално подценяват, нямат навигация, не взимат карти които могат да ги насочат, не познават маркировката, по която желаят да се движат и се заблуждават и не престават по страничния пътеки по-късно стартират да бедстват изключително като завали дъжд към този момент има лек стрес ", сподели пред Нова телевизия планинският избавител Георги Ботев.

Много постоянно се позволява една и съща неточност, която постоянно води до доста проблеми.

"При злополучие загубване всеки потегля надолу да търси реката, и около реката да стигне града.Това за България не работи Първото нещо което ще ви се случи ще изгубите обсег на мобилен телефон тъй като телефоните нямат покритие надолу, ще попаднете в една зона с паднали дървета, водопади сипеии, откъдето доста мъчно ще се измъкнете, изключително в случай че сте изтощени и не може да се върнете назад ", прибавя Ботев.

Затова спасителите поучават при загубване да се върви нагоре към билото, където нормално има маркировка. Никога туристите не би трябвало да трансформират местоположението си, в случай че един път към този момент са го дали на спасителите.

"Ние събираме екип, екипа от доброволци, тръгваме би трябвало да заминем избрани километри по асфалт до момента в който стигнем планината, по-късно към този момент би трябвало да вървим по тази пътека, която вие сте ходили три часа, ние вървим доста по-бързо несъмнено, само че не можем да го изтичаме за 15 минути ", споделя още спасителят.

Инцидентите в планината постоянно минават по-леко, в случай че туристите разполагат с приложението на ПСС, което им разрешава да дадат точните си координати на спасителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР