Зачестяват случаите на измами с пелети, алармират от Областната дирекция

...
Зачестяват случаите на измами с пелети, алармират от Областната дирекция
Коментари Харесай

МВР предупреди за нов вид измами с обяви за продажба на пелети

Зачестяват случаите на измами с пелети, сигнализират от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян и молят жителите да не се доверяват на разгласи, оповестени в интернет пространството, в които се оферират преференциални покупко-продажби за отоплителни първични материали на мощно занижени цени.
Още по темата
От полицията напомнят, че преди настъпването на отоплителния сезон стартира снабдяването с разнообразни типове материали за отопление. Мнимите търговци, които разгласяват обявите за продажба на пелети, оферират отоплителните първични материали на мощно занижени цени.

Комуникацията за " преференциалната договорка " нормално протича през обществените мрежи. " Търговците " изискват да бъде осъществено предплатено заплащане, като сумата варира в необятен диапазон според от поръчаните количества. След изпращане на превода, предстояща доставка на пелети няма и връзката с мнимия продавач се губи.

Молим жителите, в случай че са станали жертва или имат подозрение, че по отношение на тях се прави сходна машинация, навреме да уведомят полицейските органи, приканват още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР