Зачестяват сигналите за неспазване на противоепидемичните мерки в Регистрационно-приемателния център

...
Зачестяват сигналите за неспазване на противоепидемичните мерки в Регистрационно-приемателния център
Коментари Харесай

Променят вечерния час в лагера за мигранти в Харманли

Зачестяват сигналите за неспазване на противоепидемичните ограничения в Регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли.

Това е било установено на среща с управлението на бежанския център и посещаване на зам.-областния шеф на Хасково Виолета Желева и основния секретар на администрацията Стефан Танев.

Областният спешен щаб за битка с COVID-19 е решил да уведоми Държавната организация за бежанците и Министерството на здравеопазването по отношение на ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати в центъра в изискванията на противоепидемичната конюнктура и повишението на заболеваемостта.

На срещата кметът на Харманли Мария Киркова е споделила, че огромен проблем съставлява напредването на огромни групи мигранти в града , които не съблюдават противоепидемичните ограничения.

Решено е вечерният час в лагера да бъде изменен от 22:00 на 20:30 часа, прецизираха от пресцентъра на администрацията.

В лагера доминират главно мигранти от Сирия - 983 от общо 1040 души, които са настанени в бежанския център. През август множеството от мигрантите са били афганистанци. Досега единствено 5 души са били позитивни с ковид.

От лагера са уверили, че имат задоволително защитни средства и дезинфектанти. От РЗИ-Хасково са обезпечили и задоволителен брой проби.

Медицинските експерти от инспекцията посещават ежеседмично лагера и ще продължат инспекциите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР