Зачестяват набезите на крадци в столичния кв. Горна баня –

...
Зачестяват набезите на крадци в столичния кв. Горна баня –
Коментари Харесай

Крадливи набези: Възрастните си гледат сериалите, а апашите тарашат

Зачестяват набезите на крадци в столичния кв. " Горна баня " – като единствено в четвъртък вечерта е имало два опита на недоброжелатели на оберат жилища в квартала.

Родителите на Десислава Илиева са били посетени от апаш, до момента в който гледали филм в хола си.

" През нощта майка ми ми звъни по телефона, с цел да ми опише историята. В хола са били с татко ми гледайки телевизия. Баща ми е задремал, до момента в който върви кино лентата, а майка ми се е напрегнала от по подигравка страшния филм, който са давали. По едно време е почнала да усеща по какъв начин някой стои някъде зад нея. Решила е да го пренебрегва, до момента в който не чула издайническата дъска на паркета, която е скръцнала, изобличавайки крадеца. Майка ми постепенно е станала от дивана и се е обърнала, виждайки човек по средата на хола. В момента, в който я вижда, въпросният се върнал обратно и избягал от където е пристигнал. В идната секунда майка ми незабавно сграбчила телефона и звъннала на сота и полицията, които пристигнали в границите на минути. За жал крадеца от дълго време е избягал ", споделя пред " Телеграф " тя и добавя, че родителите й не за първи път стават жертва на крадци.

" Когато родителите ми се нанесоха в къщата преди няколко години, крадци бяха влизали до момента в който няма никой. Бяха обърнали всичко надолу с главата, бяха взели всевъзможни неща, които са им се сторили скъпи. Въпросните крадци са били толкоз нагли, че даже бяха изровили някакви шоколади от шкафовете и си бяха похапвали най-спокойно. Намерихме опаковки от изядени шоколади. Цялата къща беше в кални стъпки, а всичките ни персонални движимости бяха разпръснати по пода, чекмеджетата извадени, нищо не беше на мястото си. Бяхме признателни, че не сме били у дома когато са влезнали, само че възприятието което остана тогава беше извънредно. Чувството, че някой по този начин е нарушил персоналното ти пространство, влезнал е в дома ти - място където би трябвало да се чувстваш предпазен и спокоен, възприятието е просто ужасяващо ", споделя още Илиева.

В жилището има тревога, само че тя не е била пусната сега на влизането на крадеца. Той е влезнал от втория етаж, откакто съумял да отвори прозореца без никой да го забележи.

Обирджии са влизали в жилищата и на други поданици на квартала, до момента в който те са си били у дома.

Къщата на Стефан Георгиев и фамилията му е била разбивана най-малко 10 пъти. Първият път апашите свили десетина машини, които татко му докарал от чужбина. В момента жилището не е обитаемо и това дава кураж на апашите.

" Все по този начин зимно време тършуват. Бащата е пускал най-малко 5 тъжби в Шесто районно ръководство, само че резултат безусловно никакъв ", споделя още Георгиев.

Той си спомня също по този начин, че преди време апаши са отмъкнали и двуметров ледник от вкъщи на съседите им.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР