Зачестяват катастрофите през летните месеци, отчитат от МВР. Само за

...
Зачестяват катастрофите през летните месеци, отчитат от МВР. Само за
Коментари Харесай

Повече катастрофи през лятото отчитат от МВР - за какво да внимаваме, когато сме зад волана

Зачестяват злополуките през летните месеци, регистрират от Министерство на вътрешните работи. Само за първите 10 дни на юли ранените на територията на област Пазарджик са 20, а „ черната статистика “ се усили с трима починали на пътя.

Само от началото на месец юли в Спешното поделение на болничното заведение в Пазарджик са постъпили 20 потърпевши след произшествия.

" За страдание част от тях са в доста тежко положение, имаме 2 момчета в отделението по интензивно лекуване с заплаха за живота ", сподели доктор Димитър Бакалов – незабавен доктор.

В кома и с заплаха за живота е 23-годишен водач, който пострада при злополука, при която ремарке се откача от автомобил и безусловно се забива в движещ се в насрещното платно автомобил.

" Това е просто безредица по пътищата. Анархия. Щеше да ни отнесе едно младо момче с едно хубаво БМВ ", сподели Илия Алваджиев- татко на потърпевшо момче.

От полицията молят да се пътува с механически изрядни коли, а в изискванията на натоварен трафик да се следват няколко съществени правила.

" На първо място, шофирайте с нараснало внимание и механически изправни коли, не отклонявайте вниманието си по пътя някъде настрана, даже да видите ПТП, тъй като вие самите можете да предизвикате такова ", изясни Мирослав Стоянов – представител на ОД на МВР-Пазарджик.

" Нашият съвет и апела на всички е: Моля ви, бъдете по-благоразумни, апелирам ви – шофирайте по-спокойно, тъй като нищо не е по-спешно от живота и нищо не е по-важно от него ", прикани Димитър Бакалов – незабавен доктор.

Спешните медици молят водачите да не сядат зад кормилото след приложимост на алкохол и упойващи субстанции и да карат с нараснало внимание.

Репортаж: Елена Ламбрева, Павел Гълъбов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР