Зачестяват измамите в интернет, свързани с лечението на COVID-19Само за

...
Зачестяват измамите в интернет, свързани с лечението на COVID-19Само за
Коментари Харесай

Лепенки, които лекуват коронавирус. Може, ако вярвате на обяви в интернет

Зачестяват измамите в интернет, свързани с лекуването на COVID-19

Само за една година от Комисията за отбрана на потребителите са образували 5 производства за сходни случаи, а един от най-фрапантните от тях е за лепенки, които лекуват ковид, съобщи

Публикувалият тази публикация в интернет към този момент е глобен от Комисия за защита на конкуренцията. Освен такива екзотични средства за лекуване обаче, се оказва, че и разнообразни хранителни добавки се показват като средство за противопоставяне на вируса, което също не е истина.

Да се лекуваш от коронавирус с енергизиращи лепенки. Това предлага публикация, оповестена преди известно време в огромен уебсайт. В описанието написа още, че лепенките съдържат информация, която има способността да се материализира единствено тогава, когато взаимодейства с обект носещ безусловно същата сила.

"Такива лепенки в никакъв аспект на медицината няма да имат деяние. Няма способ посредством сила в формалната медицина да лекуваме сходно нещо, изключително посредством лепенка. Трябва да има механизъм на деяние, интензивно вещество ", изясни доктор Георги Димитров от УМБАЛ "Царица Йоана ".

Обявата се оказва машинация, и в последна сметка индивидът, който я е разгласил, към този момент е глобен от комисията за отбрана на потребителите.

"Ако за даден артикул се твърди, че лекува вирусна зараза, то това би трябвало да е лекарство. Лекарствата би трябвало да бъдат сертифицирани по надлежния ред, да се продават по профилиран ред в аптеки или онлайн. Тоест, потребителите да не се доверяват на инцидентни уеб сайтове ", обясни Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите.

Оказва се, че измами се вършат освен с екзотично звучащи средства

"Ковид пандемията отвори на хората доста бизнес благоприятни условия. Хранителните добавки не лекуват. Те се дават единствено за заменяне на избран недостиг на детайл, който в индивида го няма, или е в ниско количество. Не с цел да лекува остро заболяване ", съобщи доктор Георги Димитров.

А от Комисията за отбрана на потребителите припомнят, че глобата за нелоялна комерсиална процедура при първо нарушаване е до 30 000, а при наново - до 50 000 лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР