Зачестяват измамите в интернет, свързани с лечението на COVID-19. Само

...
Зачестяват измамите в интернет, свързани с лечението на COVID-19. Само
Коментари Харесай

Измамни обяви в интернет предлагат лечение на COVID-19 с лепенки

Зачестяват измамите в интернет, свързани с лекуването на COVID-19. Само за една година от Комисията за отбрана на потребителите са образували 5 производства за сходни случаи, а един от най-фрапантните от тях е за лепенки, които лекуват ковид.

Да се лекуваш от коронавирус с енергизиращи лепенки. Това предлага публикация, оповестена преди известно време в огромен уебсайт. В описанието написа още, че лепенките съдържат информация, която има способността да се материализира единствено тогава, когато взаимодейства с обект носещ безусловно същата сила.

" Такива лепенки в никакъв аспект на медицината няма да имат деяние. Няма способ посредством сила в формалната медицина да лекуваме сходно нещо, изключително посредством лепенка. Трябва да има механизъм на деяние, интензивно вещество ", изясни доктор Георги Димитров от УМБАЛ " Царица Йоана ".

Обявата се оказва машинация, и в последна сметка индивидът, който я е разгласил, към този момент е глобен от комисията за отбрана на потребителите.

" Ако за даден артикул се твърди, че лекува вирусна зараза, то това би трябвало да е лекарство. Лекарствата би трябвало да бъдат сертифицирани по надлежния ред, да се продават по профилиран ред в аптеки или онлайн. Тоест, потребителите да не се доверяват на инцидентни уеб сайтове ", обясни Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите.

Оказва се, че измами се вършат освен с екзотично звучащи средства.

" Ковид пандемията отвори на хората доста бизнес благоприятни условия. Хранителните добавки не лекуват. Те се дават единствено за заменяне на избран недостиг на детайл, който в индивида го няма, или е в ниско количество. Не с цел да лекува остро заболяване ", съобщи доктор Георги Димитров.

А от Комисията за отбрана на потребителите припомнят, че глобата за нелоялна комерсиална процедура при първо нарушаване е до 30 000, а при наново - до 50 000 лв..

Вижте повече в директното включване

Снимката е илюстративна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР