Зачестяването на хакерските атаки през 2022 г. засили нуждата от

...
Зачестяването на хакерските атаки през 2022 г. засили нуждата от
Коментари Харесай

Заплатите на експертите по крипто сигурност се изстреляха нагоре

Зачестяването на хакерските офанзиви през 2022 година ускори потребността от специалисти по блокчейн сигурност, като някои позиции вървят със заплата на равнище 430 000 $ на година.

Услугите за одит на системата за сигурност от дълго време са търсени. Възходът на протоколите за децентрализирани финанси (DeFi) отвори опция за инспекторите да търсят евентуално уязвими контракти, споделя Нийл Дъндън, създател на блокчейн компания за набиране на личен състав CryptoRecruit.

Една дребна накърнимост в протокола е способна да докара до загуби от стотици милиони долари, добавя той.

По-рано този месец Chainalysis излезе с отчет, в който разкри, че тази година хакери са взели над 2 милиарда $ единствено от междуверижни мостови протоколи, написа Coin Telegraph.

В отчет на Bloomberg в понеделник основният изпълнителен шеф на услугата за децентрализирано кредитиране Morpho Labs Пол Фрамбот сподели, че одитите на крипто сигурността са се преместили от перото „ прелестно е да го има “ към „ наложителен “ разход за бизнеса.

По думите му, сигурността до момента не е била взимана насериозно в DeFi.

Нарастването на търсенето на инспектори по сигурността на криптовалутите докара до обилие от реклами „ за наемане “ в цялата промишленост.

Според разгласи за работа, оповестени в Cryptocurrency Jobs, фирмите за одит на блокчейн търсят най-вече опитни програмисти с схващане на блокчейн технологията, киберсигурността и криптографията.

Засега множеството заплати за инспектор на сигурността попадат в диапазона от $100 000 до $250 000, само че някои компании са подготвени да заплащат над $430 000 на година.

Фирмата за набиране на фрагменти в областта на криптовалутите Plexus Resource Solutions Zeth Couceiro направи сходен коментар пред Bloomberg, отбелязвайки, че в някои случаи инспекторите по сигурността на блокчейн печелят до $400 000 годишно.

От Couceiro прибавят, че тези инспектори са склонни да заработват към 20% повече от разработчиците, работещи със Solidity - най-популярният език за програмиране, употребен за внедряване на интелигентни контракти на Ethereum и други блокови вериги, съвместими с Ethereum Virtual Machine (EVM).

Сред главните уязвимости, които инспекторите по сигурността търсят в интелигентните контракти, са взаимозависимост от клеймо за време, офанзиви за наново влизане, накърнимост на инцидентни цифри и правописни неточности.

Докладът на Bloomberg отбелязва, че компаниите за рисков капитал към този момент са налели 257 милиона $ в компании за одит на крипто сигурност тази година, което е с 38,9% повече от цялата 2021 година, съгласно CB insights.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР