Зачестилите инциденти с товарни композиции на частни превозвачи наложи, Изпълнителна

...
Зачестилите инциденти с товарни композиции на частни превозвачи наложи, Изпълнителна
Коментари Харесай

Въвеждат нови мерки за безопасност в железопътната инфраструктура

Зачестилите произшествия с товарни композиции на частни превозвачи наложи, Изпълнителна организация,,Железопътна администрация " " (ИАЖА) да предприеме дейности за спомагателни ограничения и наставления, свързани с сигурността на придвижване на товарни влакове по железопътната мрежа в страната , оповестяват от пресцентъра на Министерството на превоза и известията. Предвижда се всички вагони с бандажни колела на сглобката бандаж-колело, сложени маркери за надзор против приплъзване и други, да преминат механически прегледи.

Допълнителните ограничения за надзор на товарните вагони с бандажни колела, въведени от ИАЖА, ще бъдат оповестени на превозвачите в бранша. Железопътната администрация ще организира съвещание на Съвета по сигурност, на което ще се прегледат всички нарушавания и ще бъдат разисквани въведените спомагателни ограничения за предварителна защита. Срещата ще се организира в края на месеца.

Очаква се Районните проверяващи комисии за сформиране на актове и наказателни постановления на отговорните длъжностни лица за осъществените катастрофи да се произнесат и да сформират протоколи.

Ръководството на Изпълнителна организация " Железопътна администрация " подхваща тези дейности по отношение на установените нарушавания от началото на годината. От сдружението оповестиха, че ще бъде осъществена поредност от изключителни одити на системата за ръководство на сигурността на железопътните превозвачи.
 Транспортният министър: В БДЖ има административни нарушавания
Транспортният министър: В БДЖ има административни нарушавания

По думите му „ Товарни транспорти “ губят свои съществени товародатели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР