Зачестиха онлайн оплакванията от потребителите на HP, понеже компанията продължава

...
Зачестиха онлайн оплакванията от потребителите на HP, понеже компанията продължава
Коментари Харесай

HP представи обновяване, което блокира използването на чужди тонер касети

Зачестиха онлайн недоволствата от потребителите на HP, тъй като компанията продължава да употребява актуализации на фърмуера, с цел да попречва или, както оповестяват потребителите, да блокира потреблението на тонер  касети от други марки в принтерите на компанията. HP към този момент се сблъска с редица групови правосъдни искове и влошена известност поради по този начин наречената „ динамичната сигурност “, само че това не попречи на компанията да разшири тази процедура.

Динамичната сигурност е функционалност, употребена в принтерите на HP за инспекция и засвидетелствуване на тонер касетите и попречване потреблението на касети, които не са утвърдени от HP. По този мотив компанията съобщи следното:

„ HP ползва ограничения за динамична сигурност, с цел да отбрани качеството на работата на нашите клиенти, да поддържа функционалността на нашите принтери и да отбрани нашата интелектуална благосъстоятелност “.

ArsTechnica споделя, че HP за първи път е пуснала такава актуализация през 2016 година, след което е получила серия от правосъдни искове от целия свят. В Съединени американски щати, Австралия и Италия, след което на компанията производител се наложи да заплати няколко милиона $ обезщетение на засегнатите клиенти.

Досега казусът е засегнал единствено мастиленоструйните модели. В интернет могат да се намерят недоволства от притежателите на OfficeJet 7740, OfficeJet Pro 6970, OfficeJet 6978 и OfficeJet 6968, като последните два модела към този момент са спрени от произвеждане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР