Забраняват скоростната лента за тирове Шофьорската книжка се отнема на

...
Забраняват скоростната лента за тирове Шофьорската книжка се отнема на
Коментари Харесай

Вземат книжката за хвърлен фас в Гърция

Забраняват скоростната лента за тирове

Шофьорската брошура се лишава на лидера, който хвърли незагасена цигари на пътя в Гърция. Това е една от новите насилствени административни ограничения, които следва да се постановат в южната ни съседка, заяви БНР.

Промените са в наказателната част на гръцкия Закон за придвижване по пътищата и са импортирани за гласоподаване от Министерството на превоза в Атина. Те плануват в категорията “високо рисково държание ” да се запишат още ред нарушавания с изключение на превишената скорост, използването на алкохол и опиати, за които и в този момент се взема книжката и се смъкват номерата на колите. Ако бъдат признати, с тях би трябвало да се преценяват и стотици български водачи.

Освен за фаса, насилствената административна мярка ще се постанова за говорене по мобилен телефон по време на шофиране, паркиране тук-там за инвалиди, каране в спешната лента на автомагистралата. Това, което изключително ще засегне водачите на ТИР-ове, е възбраната да карат в крайнолявата скоростна лента на автомагистралите.

Статистиката демонстрира, че доста от злополуките стават поради тези провинения, сочат от транспортното министерство в Атина. Предвижда се отнемането на книжката да е за два месеца при първо нарушаване, при второ – за четири, а при трето водачите да отиват на изпит за дееспособност. Министър Христос Спирдзис декларира, че по-строгите ограничения се постановат, с цел да се спре държанието на водачите, които заплащат санкции и не престават с нарушаванията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР