Забраняват разкриването на болници у нас до утвърждаване на новата

...
Забраняват разкриването на болници у нас до утвърждаване на новата
Коментари Харесай

Забраняват разкриването на болници до утвърждаване на новата здравна карта

Забраняват разкриването на лечебни заведения у нас до одобряване на новата здравна карта. Това съобщи министър-председателят Николай Денков при започване на съвещанието на кабинета в сряда. Той добави, че в осъществяване на управническата стратегия на държавното управление ще бъде препоръчана смяна в Закона за лечебните заведения.

Според Денков националната здравна карта демонстрира действителните потребности на хората в другите райони. Тя разкрива къде има потребност от повече болнични кревати и експерти и в кой район е належащо Здравната каса да покрие тези потребности.

По думите на Денков последната здравна карта е направена пред шест години. „ При сегашната обстановка, в която няма ограничавания за откриване на нови лечебни заведения, в някои райони и области се оказваме с излишно доста кревати ", разясни министър председателят.

Законопроектът, който държавно управление ще утвърди през днешния ден, ще бъде показан за гласоподаване в Народно събрание.

Премиерът посочи, че през оставащите дни на ръководство на кабинета ще активизира напъните на министрите, с цел да се придвижат най-важните решения в интерес на хората и бизнеса.

„ Здравеопазването е една от основните области, които не би трябвало да паднат жертва на политическата неустойчивост ", добави Денков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР