Забраняват продажбата на нови дизелови и бензинови коли от 2035г.Европейският

...
Забраняват продажбата на нови дизелови и бензинови коли от 2035г.Европейският
Коментари Харесай

Забраняват продажбата на нови дизелови и бензинови коли от 2035г.

Забраняват продажбата на нови дизелови и бензинови коли от 2035г.

Европейският парламент публично утвърди законодателство, с което на процедура се  не разрешава продажбата в Европейски Съюз на нови коли, задвижвани с бензин и дизел, от 2035 г.  за да се форсира прекосяването към електрически автомобили, както и битката с климатичните промени, съобщи Ройтерс.

Ключовото законодателство изисква до автомобилостроителните компании да реализират 100-процентово понижаване на въглеродните излъчвания от продаваните нови коли,
което ще направи невероятно да се продават нови коли с мотори с вътрешно горене в границите на 27-членния блок.
Документът слага и цел са  стесняване с 55 % на въглеродните излъчвания от колите, продадени след 2030 година, по отношение на равнищата от 2021 година.  Тази цел е по-висока от настоящата сега, която е на равнище 37,5 %.

Оперативните разноски за електромобил към този момент са по-ниски от оперативните разноски за кола с мотор с вътрешно горене, уточни докладчикът Ян Хойтема. По думите му решаващо значение има това на потребителите да бъдат препоръчани повече налични електрически автомобили.

Европейските страни договориха ограниченията с Екологичен потенциал през октомври предходната година, само че те въпреки всичко трябваше да получат публично утвърждение, с цел да влязат в действие. Окончателното им потвърждаване се чака през март.

Емисиите на новите миниванове ще би трябвало да бъдат понижени със 100 % до 2035 година, а до 2030 година – с 50 % по отношение на равнищата от 2021 година. 

Европейска комисия ще следи разликата сред нормите за възможно замърсяване и за потреблението на гориво и сила във всекидневието.

Предвижда се постепенното  отпадане на поддръжката за производителите на незамърсяващи или нискозамърсяващи транспортни средства.  От 2025 година до 2029 година се планува производителите да получават поддръжка, в случай че продават 25 на 100 „ чисти “ коли (17 на 100 за новите микробуси), като  от 2030 година тази мярка ще бъде отстранена. 

Много европейски автомобилни компании към този момент оповестиха вложения в електрификация на моделната си гама.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР