Забраната за тютюнопушене в заведенията не влияе на ръста на

...
Забраната за тютюнопушене в заведенията не влияе на ръста на
Коментари Харесай

Ангелкова:Забраната за пушене в заведенията не влияе на ръста на туристите у нас

Забраната за тютюнопушене в заведенията не въздейства на растежа на туристите у нас, като броят им стабилно нараства всяка година. Това сподели пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова, помолена да разяснява концепцията на вицепремиера Валери Симеонов за връщане на пушенето в обособени пространства в заведенията за хранене и нощните заведения. Ако се стигне до сходно законодателно предложение или самодейност, е редно да бъде оптимално необятно публично разисквано и да се направи оценка на въздействието, уточни тя.

 © Архив
За последните две години имаме растеж от над 25% на задграничните туристи, които са посетили страната ни, единствено за предходната година имаме над 8,9 млн. задгранични туристи, а тази година чакаме над 10% растеж, сподели Ангелкова. Тя добави, че данните демонстрират растеж и по повод посещаемостта на заведенията за хранене и на местата за настаняване.

" Т.е. възбраната, която въведохме преди няколко години за пушене на публични места, по никакъв метод не води до понижаване на броя на туристите - в противен случай те се усилват стабилно всяка година, с помощта на напъните, които се поставят да се разпространява България като туристическа дестинация и оптимално да се разширят крилата на сезона и да бъдем познати като дестинация на четири сезона ", разяснява министър Ангелкова.

" Аз съм непушач и съм безусловно срещу да се връща възбраната за пушене, изключително в местата за хранене ", изрази персоналното си мнение тя.

Според Ангелкова не трябва, след всички положени старания през годините да няма пушене в местата за хранене, да се върнем изначало. " За мен това не въздейства върху растежа на туристите и върху тяхната посещаемост и считам, че нещата би трябвало да останат по метода, по който са сега във връзка с тютюнопушенето ", добави Ангелкова.

 Валери Симеонов за пушенето: Законът не се съблюдава в България, пуши се на всички места Валери Симеонов за пушенето: Законът не се съблюдава в България, пуши се на всички места
Законът не се съблюдава в България, това е двуличие, това е лицемерие, пуши се на всички места. Това разяснява в предаването "Още от деня " вицепремиерът Валери...

На въпрос какви ограничения се взимат против шума по нашите летни курорти, тя уточни, че още от основаването на министерството, по-предишния летен туристически сезон, са образувани взаимно с Министерството на здравеопазването и районните здравни инспекции мобилни групи, които да наблюдават за равнищата на шума по националните ни курорти. Това ще продължи и тази година, съобщи Ангелкова.

Имаме информация, че огромна част от работодателите в бранша вършат нужната реставрация на своите бази, места за настаняване и хранене, тъй че да дават отговор оптимално на условията, сподели тя. Ангелкова изрази вяра, че това лято няма да има проблеми като предходната година, и уточни, че ще има извънредно засилени инспекции. Предстоят ни и срещи за подготовка на идния летен туристически сезон, както във Варна, по този начин и в Бургас, както вършим всяка година, с цел да се уверим, че сме подготвени да посрещнем упования туристопоток, добави министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР