Забраната за пътнически полети до Република Кипър бе удължена до

...
Забраната за пътнически полети до Република Кипър бе удължена до
Коментари Харесай

Кипър удължи до 8 юни забраната за пътнически полети

Забраната за пътнически полети до Република Кипър бе удължена до 8 юни в това число, съобщи ТАСС, като се базира на известие на кипърското министрество на превоза, връзките и благоустройството.

Мерките за възбрана на полетите са удължени с още 11 дни. Указът влиза в действие в среднощ на 29 май 2020 година, се показва в известието.

За първи път декрет за двуседмична възбрана за пътнически полети до интернационалните летища Ларнака и Пафос влезе в действие на 21 март по отношение на пандемията от ковид и тя се удължава към този момент за пети път. Срокът на деяние на предходната възбрана е до 28 май.

Кипър отваря летищата си на два стадия – от 9-и и от 20-ти юни

Сега възбраната е удължена с 11 дни, защото кипърското държавно управление разгласи предходната седмица, че от 9 юни ще бъдат обновени самолетните връзки на страната с външния свят.

Националната самолетна компания Сайпръс еъруейз първа съобщи, че ще се възползва от разрешението за полети. Тя заяви в понеделник, че от 9 юни ще стартира да извършва полети до Атина, добавя Българска телеграфна агенция.

Гърция отваря въздушното си пространство. Самолетите за България потеглят от 27 май
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР