Забраната за достъп до европейските пристанища на танкери, които осъществяват

...
Забраната за достъп до европейските пристанища на танкери, които осъществяват
Коментари Харесай

Влиза в сила забраната за достъп до пристанищата на ЕС на танкери, претоварващи руски петрол и подозирани в нарушение на price cap

Забраната за достъп до европейските пристанища на танкери, които реализират претоварване на съветски нефт ship-to-ship (от транспортен съд на кораб), подозирани в нарушаване на изискванията за таван на цените (price to cap), въведена от страните от Г7 и Европейския съюз влиза в действие от през днешния ден, понеделник, 24 юли. Мярката е записана в 11-я пакет от глобите на Европейския съюз. Аналогична възбрана ще се ползва, в случай че има основателна причина за съмнение, че капитаните нелегално се намесват, или по някакъв метод изваждат отвън строй навигационната система при превозване на съветски нефт и нефтопродукти в нарушаване на интернационалните съглашения, правила и стандарти.
Според публично оповестеният документ, „ достъпът до пристанищата и шлюзовете на Европейски Съюз се не разрешава от 24 юли 2023 година, за каквито и да са кораби, осъществяващи претоварване ship-to-ship, в каквато и да е точка от маршрута в направлението към пристанищата или шлюзовете на Европейски Съюз, в случай че способените органи имат основателна причина за съмнение на даден транспортен съд в нарушаване на възбраната “. Компетентен орган би трябвало да забрани достъпа, в случай че корабът не е уведомил най-малко 48 часа по-рано за интервенцията по претоварване в изключителната икономическа зона на държава-членка или в лимит от 12 морски благи от нейната изходна брегова линия. Изискването за възбрана, в случай че транспортен съд изключи транспондерите, важи и за тези, които правят пътешестване до страна от Европейски Съюз и, в случай че корабът наруши възбраната за импорт на съветски нефт и петролни артикули и изискването за таван на цените. Забраната за влизане в пристанищата няма да се ползва, в случай че корабът търси избавление, при положение на повреда или от основание за сигурност. Това се отнася и за случаи, касаещи филантропични цели. Ако способените органи откажат влизане на транспортен съд в пристанището са длъжни да уведомят неотложно другите държави-членки, както и Европейска комисия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР