Забраната няма да засегне автомобилите, които могат да се движат

...
Забраната няма да засегне автомобилите, които могат да се движат
Коментари Харесай

Германия е убедила ЕС да не забранява напълно продажбите на двигатели с вътрешно горене след 2035 г.

Забраната няма да засегне колите, които могат да се движат със синтетично гориво

Светлин Желев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Европейският съюз се съгласи да направи изключение за някои синтетични горива в проектозакона за възбрана на продажбите на коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година Съобщава се, че органите на Европейски Съюз са постигнали съглашение с Германия, която настояваше за правото да се продават коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година, само че единствено модели, предопределени за потребление със синтетично електрическо гориво (е-гориво).

Споразумението дефинитивно ще постави завършек на спор, който застрашаваше единството на Европейски Съюз във връзка с политиките за „ индиферентност във връзка с климата “. В началото на март Европейският парламент отсрочи гласуването на възбраната за продажба на нови коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година То трябваше да бъде отсрочено, откакто немските управляващи, подкрепени от производителите на коли, обявиха, че няма да поддържат възбраната, без да се прибавят някои синтетични горива към изключението.

Според Франс Тимерманс, изпълнителен вицепрезидент на Европейската зелена договорка, с Германия е реализирано съглашение за потреблението на различни горива в бъдещите коли. Сега тя работи за допустимо най-бързото приемане на стандарти за излъчванията на въглероден диоксид от колите.

Не всички обаче споделят оптимизма на европейските чиновници. От „ Грийнпийс “ към този момент обявиха, че сходен посредствен компромис подкопава концепцията за запазване на климата в транспортния бранш и е в ущърб на Европа. Както е известно, синтетичното гориво или е-горивото е създадено от въглероден диоксид, извлечен от атмосферата, с добавка на водород, като при синтеза се употребява единствено електричество от „ зелени “ източници. Въпреки че при изгарянето на такива горива също се отделя въглероден диоксид, като цяло те поддържат „ нулев въглероден баланс “.

Някои специалисти акцентират, че производството на синтетично гориво по тази скица изисква доста сила, а колите с сходно гориво генерират съвсем толкоз парникови газове, колкото и стандартните модели с мотори с вътрешно горене. Според някои оценки изключението за Германия, която има напреднало произвеждане на мотори с вътрешно горене, би било пагубно. Поради това кумулативните продажби на електрически автомобили в Европейски Съюз до 2050 година ще бъдат с 46 милиона по-малко, в сравнение с биха били в противоположен случай. До 2030 година средностатистическият европейски водач ще заплаща 782 евро повече годишно, с цел да зарежда автомобила си със синтетично гориво, в сравнение с би плащал, в случай че го зарежда с стандартен бензин.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР