Забраната на Вашингтон за доставка на петрол от руски произход

...
Забраната на Вашингтон за доставка на петрол от руски произход
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Руският нефт намери пътя към САЩ

Забраната на Вашингтон за доставка на нефт от съветски генезис за Съединените щати се оказа неефективна. Черното злато от Русия " откри пътя си " към американската земя, написа The Wall Street Journal (WSJ).

Бизнес изданието отбелязва, че през май съветският нефт е бил получен от клиенти в Ню Йорк и Ню Джърси. Твърди се, че въглеводородната суровина е била изпратена от рафинерии в Индия от танкери, които са минали безвредно Суецкия канал и Атлантическия океан, пристигайки на източното крайбрежие на Съединени американски щати.

Тъй като е мъчно да се скрие от американските митнически и гранични управляващи от кое място е пристигнал танкерът, руснаците играят номера. Те деактивират транспондерите на системата за автоматизирана идентификация (AIS), с цел да създадат кораба по-труден за следене. Прехвърлят петрола от един танкер в различен и пререгистрират кораба, след което умерено го изпращат в Съединени американски щати.

Всички тези операции с кораби се правят край западния бряг на Африка, когато танкери заобикалят африканския континент, в Средиземно море, а от време на време даже и в Черно море. Това е потвърдена скица, употребена за продажба на нефт от Иран и Венецуела, които от дълго време са под глобите на Съединени американски щати.

След това американските митничари и гранични чиновници не могат да открият същинския генезис на енергийните първични материали или сполучливо да се преструват, че не могат, като си затварят очите за това, защото в Съединените щати има действителен дефицит на нефт.

Цената на бензина на бензиностанциите шокира американците, цената на горивото продължава да пораства, макар напъните на федералното държавно управление, което изпрати големи количества нефт от американските държавни запаси, обобщиха медиите.

Трябва да се означи, че съгласно доста съветски анализатори, макар актуалната енергийна рецесия, Западът няма да спре да се пробва да лиши Русия от доходи от износа на първични материали. Затова евентуалната последваща стъпка на западните „ сътрудници “ може да са рестриктивните мерки, наложени на страните – купувачи на съветски нефт, най-големите от които са Индия и Китай.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР