Забраната на китайските власти за iPhone тревожи Белия домЧипът в

...
Забраната на китайските власти за iPhone тревожи Белия домЧипът в
Коментари Харесай

САЩ: Huawei не може да произвежда масово 7-нм чипове за смартфони

Забраната на китайските управляващи за iPhone тревожи Белия дом

Чипът в новия смарт телефон Mate 60 Pro озадачи американските управляващи
(снимка: Huawei)

Съединените щати нямат доказателства, че Huawei може да създава всеобщо смарт телефони с усъвършенствани чипове, съобщи министърът на търговията на Джина Раймондо.

„ Нямаме никакви доказателства, че те могат да създават 7-нм чипове в мащаб ”, сподели Раймондо на чуване в Камарата на представителите на Съединени американски щати, представена от Ройтерс.

В допълнение, тя съобщи пред кореспонденти, че явните забрани на китайското държавно управление за някои държавни чиновници да употребяват iPhone са “смущаващи ”.

Huawei неотдавна стартира да продава своя телефон Mate 60 Pro, който съдържа чип, основан, съгласно анализатори, вследствие на софтуерен пробив на китайската компания Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC).
още по темата
От 2019 година Съединени американски щати лимитират достъпа на Huawei до някои принадлежности за произвеждане на чипове, определяйки компанията като риск за сигурността. Правителството на Съединени американски щати съобщи, че Huawei съставлява “неприемлива ” опасност за националната сигурност, заради шпиониране на американски телекомуникационни мрежи.

По-рано този месец Министерството на търговията съобщи, че работи за приемане на повече информация “за природата и състава ” на чипа, който може да нарушава комерсиалните ограничавания, защото би трябвало да е създаден по американска технология.

Миналата седмица ръководителите на Камарата на външните работи, енергетиката и търговията, въоръжените сили и обособените комисии за Китай приканиха Министерството на търговията изцяло да спре издаването на лицензи на Huawei и SMIC. Те приканиха за спомагателен напън от страна на Съединени американски щати „ и по-ефективен надзор на износа ”.

Раймондо отхвърли коментар по този въпрос. Но преди няколко седмици държавното управление на Съединени американски щати стартира публично следствие на модерния китайски чип, конфигуриран в най-новия смарт телефон на Huawei.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР