Забраната на Франция за продажба на iPhone 12 поради опасения

...
Забраната на Франция за продажба на iPhone 12 поради опасения
Коментари Харесай

Белгия и други страни в Европа ще проверяват iPhone 12 след забраната за продажбата му във Франция

Забраната на Франция за продажба на iPhone 12 заради опасения от висока радиация може да има последствия за цяла Европа, предизвестиха регулаторите в Белгия, Германия и Нидерландия. Белгия разгласи, че ще преразгледа рисковете от радиация, свързани с iPhone 12 след възбраната на Франция. Apple оспори френските констатации и съобщи, че iPhone 12 дава отговор на стандартите за радиация.

Според Ройтерс, заместник-министърът на цифровата стопанска система на Белгия е декларирал, че ще изиска от телекомуникационния регулатор да ревизира iPhone 12. Това се случва, откакто Франция разпореди възбраната му за нарушение на рестриктивните мерки за излагане на радиация и обвързваните с това евентуални опасности за здравето.

„ Моята отговорност е да осигуря сигурността на всички жители. “

заяви Матийо Мишел, държавен секретар по цифровите въпроси, в изказване, изпратено до Ройтерс в четвъртък

Френската народен орган по радиацията (ANFR) наложи възбрана за продажба на iPhone 12 на Apple. Това стана, откакто тестванията демонстрираха, че смарт телефонът нарушава европейските ограничавания за позволена радиация. ANFR откри, че iPhone 12 излъчва повече радиовълни от позволеното, което евентуално може да навреди на потребителите.

Отговорът на Apple

В сряда Apple съобщи, че iPhone 12 е сертифициран от голям брой интернационалните организации. Компанията също по този начин твърди, че той е в сходство с всички използвани разпореждания и стандарти за SAR (специфичната степен на поглъщане) по света. Apple съобщи:

„ Предоставихме на френските представители резултати от голям брой лаборатории на Apple и на самостоятелни трети страни, които показват неговото сходство “.

Франция обаче спря продажбите на iPhone 12, до момента в който Apple не позволи проблемите с радиацията, открити при два теста тази седмица, което покачва опцията за нови забрани на устройството в Европа.

И Белгия ще ревизира iPhone 12

Белгийската федерална работа за публично здраве разгласи, че ще преразгледа радиационните опасности на iPhone 12 след възбраната във Франция. Прегледът ще бъде осъществен от белгийския орган за радиационна отбрана (FANC-ARP). FANC-ARP ще ревизира равнищата на радиация на iPhone 12 и ще ги съпостави със законовите граници, избрани от Европейския съюз.

Реакцията и на други страни

Регулаторните органи в Германия и Нидерландия също предизвестиха, че възбраната на Франция за продажба на iPhone 12 може да има последствия за цяла Европа. Германската федерална работа за радиационна отбрана (BfS) съобщи, че ще изследва равнищата на радиация на iPhone 12 и ще ги съпостави със законовите граници, избрани от Европейския съюз. Холандското министерство на стопанската система и политиката в региона на климата също съобщи, че ще изследва равнищата на радиация на iPhone 12.

Германският мрежови регулатор BNetzA също съобщи, че може да стартира сходни процедури. BNetzA съобщи, че е в стеснен контакт с френските управляващи. Нидерландският дигитален регулатор също съобщи, че изследва въпроса и ще изиска пояснение от Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР