Забраната да бъдат пускани български камиони през нашите граници с

...
Забраната да бъдат пускани български камиони през нашите граници с
Коментари Харесай

Превозвач: Наказват нас, не Австрия, ще блокираме българските граници

Забраната да бъдат пускани български камиони през нашите граници с товари за Австрия е наказване за нас, българските компании, а не за съответната страна, която ни пречи да влезем в Шенген по суша.

Така пловдивският транспортьор Петко Ангелов разяснява ограниченията, които ползват нашите митнически управляващи по отношение на българските транспортни компании.

Още в петък стана известно, че десетки наши камиони бяха блокирани на Дунав мост II и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Брегово " повече от денонощие. Обяснението на митническите управляващи е, че имат устно разпореждане от София да не пускат наши тирове към Австрия.

" Това е удивително. Мои камиони бяха измежду блокираните. А те превозваха авточасти от Турция за Австрия. Кое е неуместното? С тази мярка на българските управляващи аз и моите сътрудници ще си загубим клиентите в Турция, защото те ще кажат: " След като не можете да доставите в период стоката ни, ние ще си намерим други превозвачи ", изясни Ангелов, който е ръководител на Камарата на автомобилните транспорти.

Той описа, че търсили контакти със София, само че не им вдигали телефоните. На граничните пунктове прибрали на водачите документите и не ги пускали нито напред, нито обратно. " Хората стояха като заложници без обикновени условия ", добави Ангелов.

Според него " наказателната акция " към Австрия е недобре премислена. Той даде образец с румънците, които бойкотират австрийски банки и компании, като не употребяват услугите им. " Докато в тази ситуация българските управляващи санкционират нас ", повтори той.

" Работим при извънредно сложни условия. Чакаме по три дни на " Капитан Андреево ", с цел да влезем у нас, след това две денонощия на Дунав мост II, това е кошмарно ", изясни превозвачът.

От организация " Митници " им обяснили, че до момента в който не получат разпореждане от финансовото министерство, не могат да пуснат камионите към Австрия.

" Чакаме среща с финансовия министър, с цел да разберем какви са тези налудничави хрумвания ", разяснява Ангелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР