Забрана за разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или

...
Забрана за разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или
Коментари Харесай

Депутатите забраниха анонимните банкови сейфове

Забрана за откриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или банкови сейфове на фиктивно име се вкарва с гласуваните на второ четене промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари. Текстовете бяха признати без спор в пленарна зала.

С тях в обсега на закона се включват и лицата, които съхраняват, търгуват или работят като медиатори в търговията с творби на изкуството, когато това се прави в свободни зони и когато цената на договорката възлиза или надвишава 10 000 евро или тяхната равноценност в друга валута, както и лица, които търгуват или работят като медиатори в търговията с творби на изкуството, в това число когато това се прави от художествени галерии и аукционни къщи още веднъж, когато цената на договорката или на обвързваните покупко-продажби възлиза на или надвишава 10 000 евро.

Под обсега на Закона за ограниченията против изпирането на пари попадат и лицата, които по занимание дават услуги за обмяна на виртуални валути и приети валути без златно покритие, доставчиците на портфейли, които оферират попечителски услуги.

Въвеждат се по-ниски прагове на оптималния месечен предел на заплащанията, при които се позволява изключение за използване на ограниченията на закона за сложна инспекция на клиента от 250 на 150 евро. Предвижда се още издателят на електронни пари да реализира уместно наблюдаване на покупко-продажбите или деловите взаимоотношения, позволяващо разкриването на необикновени или съмнителни покупко-продажби.

Регламентира се основаването на лист с длъжностите, заемани от видни политически персони, който дирекция " Финансово разузнаване " на Държавна организация " Национална сигурност " дава на Европейската комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР