Забрана за къпане в Дунав въведоха и тази година местните

...
Забрана за къпане в Дунав въведоха и тази година местните
Коментари Харесай

Забраниха къпането в Дунав, откриха Ешерихия коли

Забрана за къпане в Дунав вкараха и тази година локалните управляващи в българския сектор на реката. Пробата, взета от здравната ревизия, е посочила съществуване на Ешерихия коли - бактерия, която е допустимо да провокира стомашно чревни разстройства, заяви Нова телевизия.

В горещите юлски дни брегът на Дунав е привлекателно място за плаж. Едни от най-популярните места край Русе са кейовата стена и плажът против остров Люляка, именуван от русенци „ Дунавските Малдиви ”. Въпреки че на всички места са сложени табели за възбрана за къпане, извършители има, заяви Нова телевизия.

„ Дунав е дълбока река с доста ями, с доста подводни течения, с които даже и опитните плувци не съумяват да се вършат. Често има произшествия в неохраняемите водни басейни. За страдание, доста от тях с съдбовен край ”, твърди Любомир Владимиров - шеф дирекция „ Екология ” в Община Русе.

За заплахите, които крие реката, множеството хора знаят, само че други не са съгласни със възбраната. На нарушителите на възбраната за къпане в Дунав се постановат санкции.

„ Санкциите са от 20 до 100 лв.. Санкционира се от Общинска полиция-Русе. Патрулите обикалят регулярно по график плажните линии, където е допустимо с автомобил, където не може - пешком, само че контролът се реализира всекидневно ”, разясни Владимиров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР