Забрана за използване на телекомуникационно оборудване от китайски компании в

...
Забрана за използване на телекомуникационно оборудване от китайски компании в
Коментари Харесай

Без китайците европейската 5G мрежа ще поскъпне с 55 млрд. евро

Забрана за потребление на телекомуникационно съоръжение от китайски компании в Европейския съюз ще оскъпи построяването на 5G мрежи с към 55 милиарда евро и ще забави процеса с най-малко 18 месеца. Заключението се съдържа в отчет на сдружението GSMA, представляващо ползите на 750 мобилни оператора, заяви " Ройтерс ".

Изчислението е въз основата на сюжет с цялостна възбрана за покупки от производители като " Хуауей " (Huawei) и ZTE. Тяхно съоръжение всеобщо се употребява от европейски оператори, а двете китайски компании управляват сега пазарен дял в Европейски Съюз над 40%.

" Половината от тези спомагателни разноски ще се дължат на по-високи разноски, провокирани от загубата на конкурентно преимущество на пазара на мобилно съоръжение ", се споделя в отчета. " Освен това операторите ще би трябвало да подменят и съществуваща инфраструктура, преди да преминат на 5G потенциал. "

Авторите настояват още, че " забавянето с година и половина ще усили изоставането от Съединени американски щати в 5G покритието с 15 процентни пункта до 2025 година ". От своя страна това ще провокира усложнения в доставките за огромни производители като Ericsson, Nokia и Samsung, тъй като внезапно търсенето на техни артикули внезапно ще се усили.

Основният напън против Huawei - най-големият в света производител на телеком съоръжение - идва от Съединени американски щати. Администрацията на президента Доналд Тръмп включи компанията в черен лист през май, което принуждава международни софтуерни колоси да прекъсват връзките си с китайската компания. Вашингтон упорства и европейските му сътрудници да последват този образец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР