Заболявания, които причиняват вреда на нашето тяло се наричат вторични;

...
Заболявания, които причиняват вреда на нашето тяло се наричат вторични;
Коментари Харесай

Шри Свами: Клетките Ни Чуват Всяка Наша Мисъл - Всичко, Което Трябва Да Знаем!

Заболявания, които предизвикват щета на нашето тяло се назовават вторични; а желанията които предизвикват щета на нашия разсъдък, се назовават ​​първични или психологични болести. Нашето психологично здраве е по-важно от физическото.
Ако разсъдъкът е здрав, тялото също е крепко. Ако разсъдъкът е чист, и са чисти мислите, вие се освобождавате от всички заболявания, първоначални и вторични.

Мислите развиват личността

Възвишените мисли издигат мозъка, а сърцето се разширява; неблагородните мисли възбуждат разсъдъка и са виновни за мъчителни и тъмни чувства. Тези, които имат най-малко дребен надзор над мислите си, имат спокоен, бездънен глас, улегналост, красиво, очарователно лице, а очите им са блестящи. С нашите мисли ние може да се вдъхновим и да си построи самочувствие, добра визия за себе си, и съвсем всяка друга характерност, присъща на мощна персона. Промяната на метода на мислене може да способства за основаването и елиминиране на привички, убеждения и качества.

Мислите трансформират ориста ни

Човек сее мисли и жъне дейности. Засявайки привички, той жъне темперамент. Сеейки темперамент, той жъне орис. Човек си основава своя лична орис посредством своите мисли и дейности. Той може да трансформира ориста си. Той е основател на личната си орис. И в това няма подозрение.

С вярно мислене и решителни старания, може да се трансформира в стопанин на личната си орис.

Някои приказват за кармата и неизбежността на ориста. Това е предразсъдък и води до инерция, застоялост и беднотия. Това е съвършено недоумение на законите на кармата. Това е неправилно мислене, въпрос, който няма да вълнува интелигентния човек. Можете да създадете ориста си от вътрешната страна, с мисли и дейности.

Мислите нарушават физиологията

Всяка смяна в мисленето основава трептения в менталното тяло, което се отразява на физическото тяло, предизвиквайки мозъчна интензивност. Тази интензивност в нервните кафези провокира разнообразни електрохимични промени. Силни усеща като обич, ненавист, злоба, тревога, пристъпи на яд, в действителност унищожават клетките на тялото и предизвикват сърдечни болести, чернодробни, бъбречни, стомашни и така нататък

Всяка мисъл, страст или дума създават мощни вибрации във всяка клетка на тялото и оставят мощно усещане там.

Ако знаете метод за привличане на противоположни мисли, можете да водите благополучен и съразмерен живот с мир и мощ. Мисли за любовта обезвреждат неотложно мисли за ненавист. Мисли за смелостта служат като мощна противоотрова против мисли на боязън. Мислите имат трагичен резултат върху тялото ви. Тъга и наслада, самочувствие и въздържаност, незабавно рефлектират върху тялото си.

Всяка клетка в тялото страда, или пораства, получава подтик за живот или за гибел, всяка мисъл, която идва в мозъка ви нормално се трансформира в облик на това, което мислите в по-голямата част от времето. Когато мозъкът се насочва към избрани мисли и се стопира върху тях, се основават избрани трептения на материята, и колкото по-често се основават такива трептения, вероятността за тяхното повтаряне и основаване на привички нараства. Тялото следва мозъка и имитира промени в него. Ако се концентрирайте очите ви се концентрират.

Мислите основават среда

Често се споделя, че личността на човек зависи от околната среда. Но, в действителност, това не е правилно. Фактите демонстрират друго. Много от най-великите хора в света са родени в беднотия и неподходящи условия, родени са в гетата и в мръсни условия, само че са получили най-високия статут в света.

Не забравяйте, че във вашата уязвимост е заключена мощ. Бедността има своите достолепия, тя внушава примирение, мощ и устойчивост, като в същото време луксът основава мързел, горделивост, уязвимост, както и всички типове неприятни привички. Не се оплаквайте от неприятна среда. Създайте си собствен личен вътрешен мир и околна среда. Човек, който се пробва да се развива и да израства в неподходящи условия, е фактически доста мощен човек, написа лечители.бг. Нищо не може да го разколебае. Той има мощни нерви. Човек не зависи от околната среда и събитията. Той може да следи и да ги трансформира според от своите качества, темперамент, мисли и положителни каузи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР