Заболяването на хора с извънземен вирус звучи като сценарий за

...
Заболяването на хора с извънземен вирус звучи като сценарий за
Коментари Харесай

НАСА има план как да пази хората от космически вируси

Заболяването на хора с извънземен вирус звучи като сюжет за научнофантастичен филм. Това обаче е напълно действителна опасност, която е предизвикала НАСА и учени по света да разработят проект за отбрана на човечеството от извънземни бактерии, оповестява онлайн изданието Engadget.

Хокинг: След 600 година Земята може да е кълбо от огън

Кои градове ще се наводнят при топенето на ледовете

Всъщност, учените работят по тематиката още от 1958 година насам. През 1967 година няколко страни подписват и Резолюция на Организация на обединените нации, която да ръководи галактическите задачи и пътувания. През годините се основават и пет категории, с които учените би трябвало да се преценяват, когато създават галактически апарати.

Целта е да се подсигурява, че земни микроби няма да стигнат до отдалечените светове и да нарушат техния баланс даже и там да няма живот. Именно по тази причина апаратът Cassini изгоря в атмосферата на Сатурн през септември т.г.

Бил Гейтс със смразяващо предизвестие за света

Човекът е главната причина за стоплянето на климата

С напредъка на галактическите стратегии обаче към този момент човечеството гледа към постоянни пътувания до Марс да вземем за пример. Преди това има ще има и задачи с взимане и връщане на проби на Земята. Всичко това основава нови опасности - евентуално непознати и неоткрити към дадения миг извънземни бактерии да се озоват на Земята.

Затова НАСА има специфичен екип, който да се грижи за отбрана на Земята от сходни неканени посетители. Това включва и разработка на способи, които да подсигуряват, че пробите, които идват от далечни светове, ще могат да се учат в Земните лаборатории несъмнено и безвредно.

Един от тях е DHMR, който нагрява съставените елементи на апарата до 110 градуса по Целзий в продължение на 47 часа или 125 градуса за 5 часа при съвсем нулева мокрота. Технологията се употребява и сега и се счита за една от най-ефективните, като убива микроби освен по повърхността, само че и вътре в материалите.

Технологията, несъмнено, не е всесилна. Затова се работи и по допълнение посредством композиция от въглероден диоксид и пероцетна киселина, с цел да се стерилизират съставените елементи. Тъй като Марс има високо равнище на въглероден диоксид, учените даже изследват благоприятни условия да основат локална технология за понижаване на биориска още преди съставените елементи и пробите да тръгнат към Земята.

Наследникът на совалката с първи полет от 4 години насам

НАСА създава и още една техника за разчистване посредством разтвор от въглероден пероксид и вода, който да се пръска с доста фини капки. Това обаче е способ, който ще се ползва изборно, тъй като не е подобаващ за цели кораби, а в случай че концентрацията на разтвора е прекомерно мощна, той ще е токсичен за хората.

НАСА ще тества кораба за Марс до края на 2019 година

Учените работят и по доста други способи даже дезинфекция посредством лъч от електрони. Специалистите споделят, че може би някои ограничения са прекомерно прекомерни и терзанията са безпричинно огромни. Тъй като обаче към момента има доста неясноти в състава и биоусловията на Марс да вземем за пример, те избират да са сигурни и да имат голям брой подготвени способи, при положение на нужда. Все отново никой не желае пандемия от галактически вирус.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР