Заболеваемостта в Пловдив е на прага на психологическата граница от

...
Заболеваемостта в Пловдив е на прага на психологическата граница от
Коментари Харесай

НА ЖИВО Решават дали да затягат мерките в Пловдивско

Заболеваемостта в Пловдив е на прага на психическата граница от 1000 на 100 000 души на 14-дневна база. Заради усложнената епидемиологична конюнктура регионалният шеф Йордан Иванов незабавно свика Щаба.

Експертите ще разискват опцията за прекосяване на учениците в онлайн образование в общините, където ситуацията с COVID-19 е по-критично. Освен това ще се взема решение и належащо ли е да се разкриват още интензивни кревати. Дебат се чака да се води и към тематиката за всеобщите мероприятия и дали те би трябвало да бъдат прекратени, или да се организират при прецизно съблюдаване на ограниченията.

Новият антирекорд пристигна точно на Атанасовден, когато стана ясно, че на 14-дневна база заболеваемостта е 961 на 100 000 души. Само за последните 24 часа са диагностицирани 737 заболели от COVID-19 в региона, а борбата с ковид са изгубили 11 души на възраст сред 48 и 90 години с съпътстващи болести и без ваксина. За съпоставяне ситуацията в прилежащия Пазарджик е малко по-добро там заболеваемостта на 14-дневна база е 805 на 100 000 души.

Въпреки че Пловдив светна в тъмночервено по брой инфектирани не е ясно дали Щабът ще реши да наложи строги ограничения или по-либерални. Причината е, че съгласно новия проект значение има заетостта на интензивните кревати. При постигане на 70% претовареност в клас остават единствено децата от 1 до 4 клас, а при 80% - стартира затварянето на бизнеси и прекосяването към онлайн образование.
По последни данни 51 % от интензивните кревати в Пловдив са запълнени, а 62 % от заболелите, стигнали до болница – интубирани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР