Заболеваемостта от в България достигна 483 на 100 хил. души.

...
Заболеваемостта от в България достигна 483 на 100 хил. души.
Коментари Харесай

България е на четвърто място в ЕС по смъртност от коронавирус

Заболеваемостта от в България доближи 483 на 100 хиляди души. Това демонстрират данните за последните 14 дни, заяви държавният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев на постоянния брифинг на Националния действен щаб.
Така страната ни се подрежда на девето място по разпространяване на болестта в Европейски Съюз след Чехия, Естония, Унгария, Малта, Кипър, Полша, Швеция и Словакия. България е на трето място на Балканския полуостров.
По отношение на смъртността, страната ни заема четвърто място в Европейски Съюз след Словакия, Чехия и Унгария, и преди всичко на Балканския полуостров.
 Фандъкова: Налагаме по-твърди ограничения, в София случаите са над 1000 дневно Фандъкова: Налагаме по-твърди ограничения, в София случаите са над 1000 дневно
Следим с паника повишението на случаите в София. Трудно решение трябваше да бъде взето. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова...
У нас единствено в Търговище заболеваемостта е под 100 на 100 хиляди души население. Най-тежко е ситуацията в Бургас – 676 на 100 хиляди, на второ място е Плевен – 647 на 10 хиляди души и София с 638 на 100 хиляди души.
България с нищо не е изключение от обстановката и с нищо не е неповторима. Така или другояче вълната, провокирана от британския вид на вируса стартира от Англия, Ирландия и Португалия – застигна целия континент. В Централна Европа и Балканите са най-високи стойностите ", сподели доцент Кунчев.
По думите му ограниченията, които ще осведомен да работят от понеделник са строги, само че не се постанова цялостен „ локдаун “ с ограничавания за излизане или предугаждане.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР