Заболеваемостта от COVID-19 в Ямболска област е 294 на 100

...
Заболеваемостта от COVID-19 в Ямболска област е 294 на 100
Коментари Харесай

Ще има ли нови COVID мерки в Ямболско

" Заболеваемостта от COVID-19 в Ямболска област е 294 на 100 000 души население " , заяви шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.

Най-висока е в община Ямбол - 383 на 100 хиляди, най-ниска е в община Стралджа - 132 на 100 хиляди души население . Областта е в Етап 1, не се планува въвеждане на нови противоепидемични ограничения, с изключение на тези въведени на 19 юли, като измежду тях са наложително носене на маски в лечебни заведения, обществени институции, аптеки, оптики, дрогерии, съблюдаване на отдалеченост от 1.5 метър навън, засилен утринен филтър в детските и обществените заведения и при опция работодателите да спомагат за работа от отдалеченост.

" Покачването на заболеваемостта не е стръмно ", сподели доктор Калчева. Активните случаи в региона са 681, като от тях 27 са в лечебни заведения. През последното денонощие новозаболелите са 43-ма души. Няма пациенти, отказали хоспитализация.

Четирима са в тежко положение и се нуждаят от интензивно лекуване, настанени са в лечебни заведения в Стара Загора и Пловдив. Няма приети в болница деца. Малка част от заболелите са ваксинирани. Смъртността е 2,62 на 100 хиляди души население, като за последните 14 дни има трима умряли.

Д-р Калчева осведоми още, че от 1 август инфекциозното поделение към МБАЛ " Св. Пантелеймон " в регионалния град е възобновило своята работа след близо половин година. Там ще бъдат настанявани и пациенти с COVID-19.

Желаещите да се имунизират могат да го създадат при общопрактикуващите лекари, в имунизационния кабинет в РЗИ, който работи всеки работен ден, както и в Медицински център " Бербатов ", който работи преди обяд.

От инспекцията имат подготвеност да изпратят мобилен кабинет при поръчка от страна на кметство, обществена институция, дружество и така нататък Извършва се имунизация и на хора по домовете, които са трудноподвижни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР