Заболелите ученици от коронавирус са четири пъти повече от началото

...
Заболелите ученици от коронавирус са четири пъти повече от началото
Коментари Харесай

Четири пъти повече заболели от COVID-19 ученици спрямо 17 септември

Заболелите възпитаници от ковид са четири пъти повече от началото на годината , за разлика от учителите, при които процентът на заболеваемост е повишен два пъти. През последните дни МОН е взело решение, с цел да не минава цялото учебно заведение на отдалечено образование, при заболеваемост над 10% да се карантинират випуски . За смяната на ограниченията е изпратено напътствие към всички Регионални инспекторати в страната и към шефовете на учебно заведение. Това съобщи служебният министър на образованието Николай Денков след гала във връзка Световния ден на учителя.

" Има гладко повишаване на заболелите в учебните заведения от началото на образователната година. В съпоставяне с предходната седмица 4 пъти са се нараснали карантинираните деца и два пъти карантинираните учители . В Габрово към този момент има въведено ротационно наличие и електронно образование, в случай че се наложи такова ще има и на други места в страната, изясни министърът. От първи до 4 клас и предучилищните групи остават присъствено, другите класове по една седмица ротационно, като се сменят в учебно заведение. В момента 1.2% са приблизително за страната карантинираните и учители, и възпитаници - в другите области има друга заболеваемост, т.е. друго отношение и към ограниченията , счита Денков.

От учениците - 1.21% карантинирани - 4 пъти повече от 17 септември, най-вече те са в Перник, минимум в Смолян . От учителите - 1.1% са карантинирани - на 15 септември са били 0.61%. Най-много са в Монтана - 2.18%, в Плевен минимум - 0.43%.
 При повдигане на заболеваемостта - ротация или отдалечено образование
При повдигане на заболеваемостта - ротация или отдалечено образование

Очертава се второ Коронавирус плато

654 паралелки и групи са сега карантинирани , 32 групи в детски градини. Четири учебни заведения са затворени напълно - в село Владо Тричков, в село Света Петка, две учебни заведения в Бяла, Русенско, детска градина в село Мокреш, Монтана.

Ваксинацията на педагозите е над 35% с първа и втора игла , след 15 септември има доста постепенно повишаване, темпът от август се е изгубил, посочи министър Денков. От МОН са пуснали писма до шефовете - в случай че желаят учители да се имунизират и да се организира осведомителна акция за изгодите от имунизациите. Ваксинираните възпитаници са към 3.7% с две дози.

" Няма потребност от нови ограничения, основното е да не се влиза в тъмночервена област , тъй като 30-40% деца не са в клас в този случай ", сподели още Николай Денков. Той посочи, че няколко области са покрай тъмночервената област, само че не посочи кои са те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР