Заблуждават се онези хора, които мислят, че истинският убиец е

...
Заблуждават се онези хора, които мислят, че истинският убиец е
Коментари Харесай

Звезда под четвъртия пръст значи загуба на зрението

Заблуждават се тези хора, които мислят, че същинският палач е непреодолим от съвестта си и мисълта за осъщественото закононарушение го преследва.

 Корица на истинското издание на книгата на Адолф Дебарол, 1859 година Корица на истинското издание на книгата на Адолф Дебарол, 1859 година
Издателска компания „ Маркет пул ” е подготвила за щемпел творбата „ Тайните на ръката ” на французина Адолф Дебарол (1801-1886).

Книгата е издадена за първи път в Париж през 1859 година и се счита за типичен труд по хиромантия.

Дебарол е определян като създател на научния и изчерпателен метод към хиромантията, а „ Тайните на ръката ” е имала стотици издания през последните 150 години и е преведена на всички международни езици. Това е настолна книга за всички гадатели и окултисти на планетата.

Заслугата на Дебарол е освен в това, че е привлякъл вниманието към хиромантията на международни величия като Балзак, Александър Дюма-баща, Фредерик Льометр, Ламартин, само че и за това, че за първи път е приложил към своите на практика калкулации солидна теоретична база.

 Портрет на Адолф Дебарол от фамозния пионер на фотографията Надар. Портрет на Адолф Дебарол от фамозния пионер на фотографията Надар.
В неговия труд хиромантията е неразривно обвързвана с антични херметични науки като Кабала, астрология, алхимия, теософия, а посредством тях и с френология и физиогномика.

По този метод „ Тайните на ръката ” освен пояснява рисунките от линиите на ръката на човек, само че и открехват вратата към незабележим астрален свят, който освен се допира до действителния свят, само че безусловно го пронизва.

Книгата на Дебарол е оказала въздействие върху цялата доктрина и процедура на международния окултизъм, водейки към синтез на антични и полузабравени науки със съвременността.

Авторът е прочут и като художник. Той самичък илюстрира книгата си, в която синтезира цялото езотерическо знание на своето време

Книгата е преведена и издадена в България през 1905 година в Свищов от братята Никола и Петър Славкови в „ Скоропечатницата на Петър А. Славков ”.

Подготвеното за щемпел издание от „ Маркет пул ” е тъкмо копие на изданието на братя Славкови, като само е осъвременен правописът.

„ Труд ” разгласява в няколко следващи съботни броя фрагменти от книгата „ Тайните на ръката – За изкуството да се познава по пръстите и дланите на ръцете: живота, характера, пристрастеностите и бъдещето на человека. ”

Ние не желаеме да се впускаме в региона на медицината и предизвестяваме читателите си, че те няма да намерят тук нито предписания, нито домашни медикаменти, нито пък някаква панацея. Но по формата на пръстите, по издигнатините и изключително по линиите на дланта се наемаме да покажем доста заболявания, степента на тяхната съвестност, както и възрастта, в която заболяването ясно ще се изрази.

Всичко, което ще кажем, е било изследвано доста пъти и сме изцяло уверени в безусловната му честност. Не би трябвало да се не помни, че хомеопатите са споделили: “Отначало би трябвало да изучите болния и чак тогава заболяването му ”. Действително в другите субекти заболяванията се демонстрират напълно друго и се разграничават съгласно темперамента и видовете. Всеки удобен доктор би трябвало да знае това.

След 30-годишно наблюдаване по отношение на склонността на всеки вид към избрана болест създателят е пристигнал до следните изводи:

Хора от юпитеровия вид най-вече се подложени на заплаха от плексит и удари.

Хора от сатурновия вид – на нервни разстройства, болки в краката, зъбобол, отит, паралич, нервност, ревматизм, онанизъм и неговите последици.

Хора от слънчевия вид – на сърцетуптене, аневризма, проблеми с очите и слепота.

Хора от меркуриевия вид – на жлъчни и чернодробни заболявания, жълтеница и нервни удари.

Хора от лунния вид – на заболявания на пикочопровода, едва зрение и слепота, анемия и всичките подагрени признаци. Жените от този вид са склонни към вътрематочни заболявания.

На венериния вид са присъщи венерическите и всичките заболявания на половите органи.

За тези, които желаят съществено да се занимават с този отдел, поучавам при разпознаването на самия болен човек и неговите заболявания, да обръщат изключително внимание на издигнатините на дланта. Всяко прекалено развиване на издигнатините, нарушава нравственото равновесие, а затова и хармонията на физическия статус. Липсата на издигнатина демонстрира изкривяване на свойствата, които се предписват на въпросната издигнатина. Ръката е задоволително енергична и хармонична единствено тогава, когато всички издигнатини са почти идентични и имат равно развиване. Ако една от тях доминира над другите, това е симптом, че тя ръководи живота и управлява субекта. Тя не заплашва с заплаха, в случай че другите издигнатини са хармонични.

Прекомерно развита марсова издигнатина при цялостно неявяване на другите издигнатини демонстрира ръцете на убийците. Прекомерна меркуриева издигнатина без развиване на другите издигнатини показва ръцете на крадците. Убийците имат и огромни пръсти във формата на топка, а крадците – меркуриева издигнатина, набраздена с линии.

Убийци, които имат топчести палци и развита марсова издигнатина, постъпват непринудено. Те убиват, тъй като убийството ги води по-бързо към задачата им. Обикновено техните ръце се отличават с отсъствието на линии и мощно развита лунна издигнатина. Това е повода да нямат съвест.

Заблуждават се тези хора, които мислят, че същинският палач е непреодолим от съвестта си и мисълта за осъщественото закононарушение го преследва. Не, те не виждат нищо повече в убийството с изключение на един елементарен грях, подобен, какъвто всеки касапин усеща, когато заколи някой добитък. Но рационалното образование може да победи тези ужасни пристрастености, до момента в който те са още в зародиша си. Целта на нашите писания се състои имено във опцията да се разпознава навреме положителното или неприятното начало.

И по този начин: елементарно е да се разбере, че несъразмерното развитии на издигнатините, подготвя и демонстрира прочут жанр заболявания. Извънредното издаване на някоя издигнатина може да повлече след себе си и комплициране на мозъка, изключително в случай че към тази издигнатина се протягат голям брой линии. Те демонстрират мощния електрически прилив на това място.

При хората с ментални проблеми издигнатината, която дефинира умопобъркването, е доста висока и развита. Често при тях се среща венерино пръстенче и постоянно това пръстенче се поражда по едно и също време с разстройването на умствените качества.

За съществуването на заболяванията, могат да демонстрират и звездите, които се намират на животните линии. Но изключително ясно се демонстрира заболяването от цветовете или от разноцветните дамги на линиите. Например черна нишка или такава с тъмносин цвят (която най-вече се среща) дефинира нервните заболявания, ревматизма или невралгията.

Тъмножълтата линия демонстрира чернодробна болест, изключително в случай че тя се намира на сърдечната линия. Дамга с небесен цвят се среща по-рядко от другите, само че по тази причина е най-съдбоносна от всички други.

Онези, които желаят съществено да се занимават с този отдел, би трябвало деликатно да изучат всичките тези дамги.

Няколко бележки за животната линия


Когато животната линия е скъсана единствено на едната ръка, това значи тежка болест, на която лекарите не съумяват да оказват помощ. Примери са потвърдили, че в случай че това разкъсване е в действителност единствено на едната ръка, оздравяването е безспорно.

Редки са случаите на щастливо освобождение от смъртна болест или извънредно произшествие, когато животната линия е скъсана и на двете ръце. В този случай създателят гледа на сходно освобождение като на знамение. Той е установил в 30-годишното си наблюдаване единствено два такива случая.

Ако животната линия внезапно се прекъсва и повече не продължава, това значи или гибел, или изгубване на разсъдъка. Това злощастие може да се предотврати единствено в случай че оня, който забележи този знак на ръката си, незабавно вкара живота си в релси. Тогава ще стартират да се образуват дребни линии, които ще продължат животната линия.

Трябва доста деликатно да се отнасяме към всичките знаци на животната линия. Трябва тъкмо да следим всяка длъбинка, разпокъсаност, раздвояване, дамги, тъй като всичките те демонстрират времето, когато заплаха заплашва в една или друга форма здравето.

Опасност при раждането


За такава заплаха предизвестява постоянно звездичката на това място, където се съединяват чернодробната и основната линия. Често звездичката е и на лунната издигнатина. Звездата, която е на мястото, където се съединяват чернодробната с основната линия, демонстрира също и бездетие даже тогава, когато цифрата на децата е начертано във външната страна на меркуриевата издигнатина. Изобщо тази звезда дефинира раждането да бъде доста мъчно и рисково. Същото значение има и тясната венерина издигнатина.

Смесените линии на лунната издигнатина и решетката, която се допира до звездата при съединението на основната с чернодробната линия, са признаци за сложното раждане (решетката е пропусната в рисунката). Тази решетка демонстрира също и податливост към лирика и любов към водата. Ако тази решетка бъде единствено на едната ръка и в сатурновата издигнатина се намира звезда, демонстрира заплаха от хемиплегия.

Стомахът и зрението


Проблемите с очите съвсем постоянно се пораждат от неприятния корем. Тогава не е ли по- рационално лекуването на очите да стартира с лекуването на стомаха? Забелязано е, че старци, които имат добър корем, резервират дълго време зрението си. Късогледите, в противен случай – те страдат от слаб корем.

Болести на очите

 Болестите на очите са изписани върху дланта. Болестите на очите са изписани върху дланта.
Трапчинката в корена на четвъртия пръст и ясно маркирана звезда при съединението на третата фаланга значи сериозна болест на очите.

Същото значение има и сянката в основата на четвъртия пръст. Още по-голяма съдбоносна заплаха за зрението има, в случай че това място е със светлосин цвят. Може да се чака и цялостна слепота, породена от сърдечна болест, в случай че и на сърдечната линия под Аполон има островче.

Преди известно време ние видяхме на ръката на известния стихотворец Надо черна дамга на животната линия таман на това място, което определяше 30-годишна възраст. Освен това от венерината издигнатина излизаше линия, която стопира при основната линия с дълбока трапчинка. И наистина- той поради невралгия претърпя такава рискова болест на очите си, че насмалко щеше да изгуби зрението си. От мястото, което е показано на животната линия, тази линия е вървяла до четиресет и петата му година. Той в продължение на петнайсет години се е лекувал от тази болест.

Имаше заплаха една госпожа да изгуби зрението си, а ние авансово й предсказахме за тежкото й положение. На слънчевата издигнатина се забелязваше дамга с небесен цвят. Винаги и на всички места, където има сходни дамги, би трябвало да се чака тежко страдалчество на съответстващото място, където се намира дамгата. На ръката на популярния проектант М.Б., когато беше 18-годишен, имаше посърнал знак. От този знак се повдигаше една линия към слънчевата издигнатина, към която отиваха малко изкривени чертички, които завършваха в слънчевата издигнатина във тип на островче или на полукръг. Той е страдал от късогледство и известно време е бил напълно кьорав. Освен това под слънчевата издигнатина основната линия беше скъсана.

В подслон за небогати видяхме един човек, който беше изгубил едното си око в резултат на ревматизъм. На ръката на този човек под слънчевата издигнатина, към сърдечната линия имаше една черна и доста очебиеща хлътналост.

Освен това един от нервите на четвъртия пръст беше във тип на връвчица, която пресичаше дланта от самото й начало. Ревматизмът му се е зародил в коляното и за два дни минал към очите. Същите признаци имаше на ръката си и принц Монако, който след това ослепя. Дланта му беше на половина прегъната, а сърдечната линия образуваше дипла с една огромна и дълбока хлътналост под самата линия. Тези признаци в никакъв случай не лъжат.

Стомашна болест


Островче на животната линия демонстрира жълтеница или хронични и наследствени заболявания. Причина за всички тези заболявания е безусловно смутеното хранене. Ако чернодробната линия е ясна и хубава, това е симптом за здрав корем. Ако тази линия е разпокъсана – слаб корем. Ако я няма никаква – влечение към мигрена (главоболие).

Силно сърцетуптене поради болест в черния дроб


В началото на сърдечната линия се намират доста чертички, вървящи една след друга и прерязващи сърдечната линия. Цветът на тези чертички е жълтеникав. Сърдечната линия е във тип на верижка или зле начертана. Всичко това демонстрира сърцетуптене или анемия.

Предразположение към водянка


В този случай на една от ръцете сърдечната линия имаше тип на синджирче и минаваше през цялата длан. От нея излизаше едно островче вместо основна линия, което отиваше към Сатурн. Чернодробната линия беше доста зле образувана, което е знак за неприятен корем. Тя и сърдечната линия демонстрират влечение към водянка. В тези случаи неприятната сърдечна линия не значи към този момент сърцетуптене, а в противен случай, уязвимост на сърцето и лимфите.

Сърцебиене


Физиологически симптом: пресилено и хроническо пердашене на сърцето. Винаги на лицето, към носът и устата, се образуват две явни линии, вероятно поради съкращението на мускулите.

Уголемяване на сърцето


Върху ръката на един младеж, болен от тази болест, видяхме, че на сърдечната му линия имаше безбройни клонки, които се спускаха надолу във тип на дребни чертички.

Онанизъм и вътрешни заболявания


Върху ръката на един човек забелязахме, че на животната линия на мястото, което съответстваше на 16-годишна възраст, имаше звезда. Линията се разделяше на две във тип на вилка, а самата звезда беше обградена с мрачен цвят. Човекът твърдеше, че е имал вътрешно страдалчество, а ние добавихме, че това страдалчество е имало за корен венерическа болест или онанизъм на младини. Мястото, което е отдадено на червата, беше със наследник цвят (този човек принадлежеше на сатурновия вид и имаше на ръката си венериното пръстенче). Оказа се, че фактически сме познали и онанизма, и венерическата болест, която е била в означеното от нас време. Онанизмът може без неточност да се узнае от ръцете на младежите по венериното пръстенче и нямаше да е зле, в случай че възпитателите обръщаха съществено внимание на този знак.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР