Заблуждаваща маркировка на кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и бул.

...
Заблуждаваща маркировка на кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и бул.
Коментари Харесай

Заблуждаваща маркировка на кръстовище в София: Създава ли се риск за инциденти на пътя?

Заблуждаваща маркировка на кръстовището на бул. „ Тодор Александров “ и бул. „ Христо Ботев “ в София. Зрители алармират за образна машинация, която се основава от пунктирани линии.

Т.нар. „ насочваща маркировка “ демонстрира на колите в коя лента да карат, само че от другата страна на светофара обаче има същите пунктирани линии и се получава кулоар, който води в насрещното, в случай че автомобилът е в лявата лента.

Снимка: bTV

Произшествия могат да се случат, в случай че водачите не познавате кръстовището, изключително през нощта.

„ Няма маркировка за ляв завой, който не познава пътя, може да се обърка “, считат водачи.

Снимка: bTV

„ Няма неточност при начертаването от позиция на това, че има пътни знаци и светофар, които ни демонстрират, че имаме право да завием единствено наляво “, изясни Диана Русинова, пътен специалист от Европейския център за транспортни политики.

Според нея има една дребна неточност и това е, че липсва знак „ Забранено е влизането на пътни транспортни в насрещно придвижване “ след кръстовището.

Снимка: bTV

„ Превозните средства, които преди кръстовището се намират в междинната лента, би трябвало след него да продължат в лявата, а тези, които се намират в дясната лента, би трябвало да се изместят и да продължат в междинната. Обаче това водачите не го схващат и стартират да се блъскат един в различен “, добави специалистът.

Маркировката няма да бъде отстранена.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР